2018'de 100 milyon araç üretilecek

2018'de 100 milyon araç üretilecek

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Ziya Alp Gülan, dünyada üretim ve satışın Doğu'ya kaydığını söyledi.

Gülan, "2018'de dünyada 100 milyon araç üretilecek. Bunun 30 milyonu Çin'de üretilip satılacak" dedi

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Ziya Alp Gülan, dünyada üretim ve satışın Doğu'ya doğru kaydığını belirterek, "Tahminlere göre 2018'de dünyada 100 milyon araç üretilecek. Bunun sadece 30 milyonu Çin'de üretilip satılacak" dedi.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) her yıl gerçekleştirdiği Otomotiv Kongresi'nin 5'incisi dün İstanbul'da düzenlendi. SABAH'ın medya sponsorluğunu üstlendiği ve "Otomotiv Perakendeciliğinin Geleceği" konusunun masaya yatırıldığı kongreye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ile birlikte ABD'den Group 1 Auto CEO'su Earl Hesterberg, Ca'Foscari Üniversitesi'nden Doç. Dr. Leonardo Buzzavo ve ICDP Genel Müdürü Steve Young konuşmacı olarak katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ziya Alp Gülan, otomotiv sektörünün gerek üretim ve ihracat gerekse iç pazar olarak çeşitli dalgalanmalara maruz kalsa da büyümeye devam ettiğini söyledi. 

İLK ÇEYREK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
 
İç pazar satışlarında 2014'te yaşanan düşüşe rağmen 2015'in ilk çeyreğinde yakalanan sonuçların yüz güldürdüğünü aktaran Gülan, "Sektörün gelişmesi için kuvvetli bir iç pazar olmazsa olmaz. Eğer bu olmaz ise yeni yatırımcının gelmesi çok zor" ifadelerini kullandı.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.