2018 YKS Türk Dili ve Edebiyatı soruları zor muydu? Sorular nasıldı?

2018 YKS Türk Dili ve Edebiyatı soruları zor muydu? Sorular nasıldı?

2018 YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi bugün yapılıyor. 10.15'te başlayacak olan sınava 15 dakika önce gelinmesi gerekiyor. Aksi takdirde sınava alım yapılmayacak.

Bu yıl tek haftasonu ve iki günde düzenlenecek olan üniversitelere giriş sınavının yeni ismi olan YKS'nin ikinci oturumu bugün yapılacak. İki kısımda yapılacak olan sınavın bugün yapılacak oturumunda öğrencilere 160 soru sorulacak ve toplamda 180 dakika, yani 3 saat gibi uzun bir süre verilecek.

Dün yapılan sınavda öğrencilerin pek çoğu zamanın yetmemesinden şikayetçiydi. Bugün ise soruların daha kısa ve net olması bekleniyor. Ayrıca zamanın daha uzun olması da bir başka sevindirici gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Sınavın en önemli bölümlerinden biri Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 olacak. 40 soru sorulacak bu kısımda sözel öğrencilerinin yetenekleri ve bilgisi test edilecek.

Sınavdan sonra öğrenciler büyük bir heyecanla 2018 YKS Türk Dili ve Edebiyatı sorularını araştıracak. Sorular yanıtlanana kadar ise 2018 YKS Türk Dili ve Edebiyatı soruları nasıldı? 2018 YKS Türk Dili ve Edebiyatı zor muydu? gibi sorular aranacak. 

Sizler de altta bulunan yorum bölümüne yazarak hem sınavı değerlendirebilir, hem de başka öğrenciler ile fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.