2018 YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

2018 YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Bu yıl yeni adı ve sistemi ile ilk kez uygulanan Yükseköğretime Giriş Sınavı'nın ikinci oturumu 1 Temmuz 2018 Pazar günü, yani bugün yapılıyor. Sınav çıkışı öğrenciler 2018 YKS Soru ve cevapları için arama yapacaklar.

Üniversitelere giriş sisteminde bu yıl ilk kez uygulanan Yükseköğretime Giriş Sınavı bugün yapılacak Alan Yeterlilik Testi ile son buluyor. Öğrenciler bugün yapılacak oturumda Alan Yeterlilik Testinde Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında sorular çözecekler.

Sınav 180 dakika sürecek. Saat 10.15 başlayacak olan sınava saat 10.00'dan sonra alım yapılmayacaktır. Yani sınava girmek isteyen öğrenciler en geç saat 10.00'da sınav salonuna girmiş olmalıdır.

Sınav sonrasında en çok merak edilen konuların başında 2018 YKS Soru ve Cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusu yer alacak. 2.5 milyon adayın gireceği YKS Sonuçları için sınavın bitmesi ile birlikte büyük bir heyecan da başlayacak.

2018 YKS Soru ve Cevapları ne zaman yayınlanacak?

Sınavı düzenleyen ÖSYM, sınavdan yaklaşık bir hafta önce YKS Soruları ile ilgili açıklama yaptı. ÖSYM'den gelen açıklamaya göre YKS Soruları sınavın bitmesinin ardından bir süre sonra aynı gün içinde öğrencilerin erişimine açılacak.

Sınavın soru ve cevaplarını 1 Temmuz'da yayınlayacağını duyuran ÖSYM, Yabancı Dil Testi'nin soru ve cevaplarını da aynı gün yayınlayacak.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.