2018 LGS Tercihleri nasıl yapılır? LGS tercih kılavuzu

2018 LGS Tercihleri nasıl yapılır? LGS tercih kılavuzu

1 milyonu aşkın öğrencinin iyi bir liseye girebilmek için ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı. Gençler ve aileleri heyecanla LGS tercihleri peşine düştü.

TEOG yerine bu yıl ilk kez uygulanan LGS'nin sonuçları açıklandı. Bugün başlayan tercih işlemleri ise 13 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek.

İlköğretim 8.sınıf öğrencilerinin ter döktüğü LGS'nin tercih sonuçları 30 Temmuz'da açıklanacak. Böylece iyi bir lise eğitimi almak isteyen 1 milyonu aşkın öğrenciden başarılı olanlar liselere yerleştirilecek.

2018 LGS Tercihleri ise günün en çok merak edilenleri arasında yerini almış durumda. Tercih telaşı öğrencileri ve velileri sarmış durumda. Öğrencinin geleceğini doğrudan etkileyecek LGS tercihleri için 11 gün süre bulunuyor.

2018 LGS Tercihi nasıl yapılır?

LGS Sonuçları geldikten sonra tercih yapmak isteyen öğrenciler ilk olarak e-Okul girişi yapmak zorundalar. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistem ile giriş yapacak olan öğrenciler ve aileleri, sistem üzerinde puanlarına göre okul seçtikten sonra bu tercihlerini okul müdürlerine onaylatmak zorunda.

e-Okul sistemi ile uğraşmak istemeyen öğrenci ve veliler bağlı bulundukları okulda da tercih yapabilecekler.

Öğrenciler ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih edebilecekler. İlk 5 tercihinden 3'ü kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okulu yerel yerleştirme tercihi olarak seçebilecek. Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 tercih yapılabilecek (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi)

Yerel Yerleştirme Tercihlerinin ardından öğrenciler isterlerse merkezi sınavla öğrenci alan okulları da tercih edebilecekler. Bu alanda da 5 okul tercih edebilecek öğrenciler, kalan 5 okulu da pansiyonlu okullar tercih ekranından yapabilecek. Öğrencinin toplamda 15 okul tercih etme hakkı bulunuyor.

Sınava girmeyen öğrencinin merkezi sınavla alım yapan okulu tercih etme hakkı bulunmuyor.

Tercih işlemleri için okullar hem e-okul üzerinden hem de meb.gov.tr üzerinden yayınlanmış durumdadır.

2018 LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.