2018 KPSS Ortaöğretim Başvuru ücreti ne kadar? Ücret hangi bankaya yatırılacak?

2018 KPSS Ortaöğretim Başvuru ücreti ne kadar? Ücret hangi bankaya yatırılacak?

MEB'e bağlı lise ve dengi okullardan mezun olan ve memur olma hayali kuran adayların gireceği KPSS Ortaöğretim için başvurular bugün başlıyor. Başvuru yapanlardan KPSS Ortaöğretim Başvuru ücreti alınacak.

3 Temmuz 2018 Salı günü itibari ile 2018 KPSS Ortaöğretim Başvuruları başladı. Başvurular ile birlikte öğrenciler başvuru ücreti telaşı da sardı. 19 Temmuz Perşembeye kadar devam eden öğrenciler, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra KPSS Lise Başvuru Ücreti ödemek zorundalar.

ekpss.jpg

2018 KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? TIKLA-ÖĞREN

KPSS Ortaöğretim Başvurularının en önemli konusu ise sınav ücreti. ÖSYM'nin sınavlarında başvuru ücretleri uygulanmaktadır. Bu durum 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan KPSS Lise için de geçerli olacaktır. Peki 2018 KPSS Ortaöğretim sınav ücreti ne kadar? ücret hangi bankaya yatırılır? İşte cevapları...

2018 KPSS Ortaöğretim Başvuru Ücreti

Lise mezunu memur adayları, ais üzerinden başvuru yaptıktan sonra başvuru süresinin sonuna kadar KPSS ücreti ödemek zorundadır. 2018 yılı için KPSS Ortaöğretim Başvuru ücreti 60 TL olarak belirlenmiş durumda. Adaylar bu ücreti iki yol ile ödeyebilir. Birincisi ÖSYM'nin belirlediği bankalar üzerinden bankamatik ve online ödeme yolu ile, ikincisi ise ÖSYM'nin ödemeler kısmından online ödemeler ile.

2018 KPSS Ortaöğretim Ücreti nereye yatırılacak?

2018 yılı ile KPSS Ortaöğretim'e girecek olan öğrenciler başvuru işleminin ardından sınav ücreti ödeyecekler. ÖSYM'nin ödeme için anlaşmalı bankaları;

Ziraat Bankası
Halk Bankası
Akbank
Türk Ekonomi Bankası (TEB)
Deniz Bank
Kuveyt Türk
PTT

olarak belirlendi. Bankalar ile değil, ÖSYM'nin online ödeme sisteminden ödeme yapmak isteyenler ise https://odeme.osym.gov.tr/ adresine gidip, başvuru yaptığı sınavı seçip, T.C. Kimlik Numarasını girdikten sonra kredi kartı ile ödeme yapabilir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.