2018 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi'nin önemi ve fazileti

2018 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi'nin önemi ve fazileti

11 Ayın Sultanı Ramazan içinde ilerlediğimiz şu günlerde, 2018 Kadir Gecesi tarihi de yaklaşmaya başladı. Bu mübarek gecenin nurundan istifade etmek isteyen milyonlarca vatandaş 2018 Kadir Gecesi ne zaman sorusuna yanıt arıyor.

Oruç Ayı Ramazan'ın ikinci haftasına erişmek üzere olduğumuz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi için de heyecan başladı. Müslümanların en önemli günü olan Kadir Gecesi ne zaman? 2018 Kadir Gecesi tarihi ve çok daha fazlası haberimizin içeriğinde...

16 Mayıs'ta başlayan Ramazan ayının ikinci haftası gelmek üzere. Türkiye Ramazan coşkusunu yaşarken, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi için de gün sayılmaya başlandı. Üç aylar içindeki son kandil olacak Kadir Gecesi'nin önemi büyük. İslam dini içinde en ehemmiyetli günlerden biri olan Kadir Gecesi, ekseriyetle Ramazan Ayı'nın son on günü içinde aranıyor.

2018 Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan ayı, üç aylar içindeki en önemli ve son aydır. Kadir Gecesini içinde bulunduran Ramazan ayı, aynı zamanda oruç, ibadet ve Kur'an-ı Kerim ayıdır.

Kadir Gecesi, İslam alimleri tarafından Ramazan'ın 27.Gecesi olarak kabul edilmiştir. Hicri olarak 27 Ramazan ise bu yıl;

10 Haziran 2018 Pazar günü olacak. 10 Haziran Pazar'ı, 11 Haziran Pazartesi'ye bağlayan gece Türkiye'de Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi, tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı, duaların kabul buyurulduğu ve insanların ibadet dolu bir gece geçirdiği kandildir.

Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde şu şekilde geçer;

: "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Ayet-i Kerime'den de anlaşılacağı üzere Kadir Gecesi, kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e indirilmeye başlandığı geceye verilen addır. Bu nedenle Kadir Gecesi bin aydan daha ayırlı olarak anılır.

Kadir Gecesi'nin fazileti nasıl değerlendirilir? Kadir Gecesi'nde neler yapılmalı?

Pek çok kandil gecesi olduğu gibi, Kadir Gecesi de Allah'u Teala'nın rızasını kazanmak için idrak edilmeli. Kadir Gecesi tövbe kapısının açık olması, yapılacak ibadetlere kat kat sevapların yazılması da Kadir Gecesi'nin önemini arttırmaktadır.

Kadir Gecesi yapılacak ibadetler;

- Vakit ve Kaza Namazları kılmak
- Nafile namazlar kılmak
- Kur'an-ı Kerim okumak veya okunan yerlere katılmak
- Dini sohbetler yapmak
- Zikir çekmek
- Tövbe ve istiğfar etmek
- Mü'minleri barıştırmak
- Açları doyurmak
- Tefekkür etmek

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.