2018 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir gecesi hangi gün?

2018 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir gecesi hangi gün?

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın ilk haftasına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, bin aydan hayırlı ve yılın en önemli günü olan Kadir Gecesi ne zaman? soruları da arttı.

11 Ayın Sultanı Ramazan bereketi ve heyecanı ile bir haftaya yakın süredir devam ediyor. Oruç, ibadet, dua ve Kur'an-ı Kerim ayı olan Ramazan içindeki en önemli gün ise şüphesiz Kadir Gecesi. Kadir Gecesi kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz'e tebliğ edilmeye başlandığı gündür.

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, Ramazan Ayı'nın son on günü içinde aranıyor. Her yıl tarihi değişen Kadir Gecesi için pek çok soru da sorulmaya başlandı. Peki 2018 yılında Kadir Gecesi ne zaman? 2018 Kadir Gecesi tarihi haberimizde...

2018 Kadir Gecesi hangi gün?

Ramazan'ın ve Mayıs ayının içinde ilerlediğimiz şu günlerde milyonlarca vatandaşımızı bir başka heyecan sardı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi giderek yaklaşıyor.

2018 yılında Kadir Gecesi;

10 Haziran 2018 Pazar akşamı idrak edilmeye başlanacak. 

10 Haziran'ı 11 Haziran'a bağlayan akşam ve gece idrak edilecek olan Kadir Gecesi aynı zamanda mübarek Ramazan ayının 27.Gecesine denk gelmektedir.

Kadir Gecesi tüm dualar ve ibadetler Cenab-ı Hak katında kabul edilir ve her zamankinden kat kat fazla sevap ile mükafatlandırılır. Bu gece boyunca Kur'an-ı Kerim'i okumak da, Kadir Gecesi'nin önemini yaşamak adına anlamlıdır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.