2017'de saatler geri alınacak mı? Bu yıl saat uygulaması nasıl olacak?

2017'de saatler geri alınacak mı? Bu yıl saat uygulaması nasıl olacak?

Geçtiğimiz yıl kış saati uygulamasına az bir vakit kala alınan bir karar ile Yaz Saati uygulamasının daimi olarak kalmasına karar kılınmış ve saatler geri alınmamıştı. Peki 2017'de saatler geri alınacak mı? Açıklamalar art arda geldi.

Kış Saati uygulaması yeniden olacak mı? sorusu milyonlarca insanın aklında. Ekim ayının yaklaşması ile birlikte saatler yeniden tartışma konusu oldu. Bunun üzerine Danıştay'dan gelen karar insanlara 2017'de saatler geri alınacak mı? sorusunu sordurmuştu. Ardından Bakanlardan gelen açıklama konuyu farklı bir noktaya taşıdı.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında alınan bir karar ile birlikte Türkiye'de artık yaz saati uygulaması kalıcı bir hale gelmişti. Bu da tartışmaların odağına oturmuştu. Aradan geçen bir senede Türkiye'de saat uygulaması en çok konuşulanlar arasına girmişti.

Türkiye şu an resmi olarak gmt +1 saat diliminde. Eğer saatler geri alınmazsa kış aylarında gmt +2 saat diliminde olacak. Peki bu yıl saatler geri alınacak mı?

2017'de Saatler geri alınacak?

2 gün önce Danıştay bir açıklama yaparak Türkiye'deki yaz saati uygulamasını kaldırmış ve Türkiye'de kış saati uygulamasının da olacağını kararlaştırmıştı. Bu nedenle pek çok kişi 2017'de saatler geri alınacak açıklaması yapmıştı.

Fakat dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaparak bu yıl da yaz saati uygulamasında kalınacağını ve saatlerin geri alınmayacağını söyledi. Bu açıklama da yaz saati konusunda kafaları karıştırdı.

Ardından Bakan Bekir Bozdağ da Albayrak'ın açıklamalarını desteklemiş ve gerekli yasal düzenlemeler ile yaz saati uygulamasının bu yıl da kalıcı olacağını söyledi.

Bu konuda kesin bir durum şu an oluşmasa da, büyük ihtimalle bu yıl saatler yine geri alınmayacak ve Türkiye'de yaz saati kalıcı olacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.