2017'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son durum ne? EYT Yasası çıkacak mı?

2017'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son durum ne? EYT Yasası çıkacak mı?

2017 yılının son günlerine doğru hızla ilerlediğimiz şu günlerde, Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum için gözlerini yöneticilere diktiler. 2017'de EYT Yasası çıkar mı? sorusu yılın son haftaları yaklaşırken gündeme girdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son durum ne? sorusu 2018 yılı gelirken yeniden gündeme geldi. Yılın bitmesine haftalar kala EYT Yasası çıkacak mı? sorusu prim günü dolduğu halde emekli olmak için yaş bekleyen milyonlarca vatandaşın aklını kurcalıyor.

EYT Yasası bekleyenler için umut veren bir açıklama ise MHP'nin İstanbul Milletvekili Arzı Erdem'in EYT'liler için yaptığı son açıklama oldu. Erdem'in EYT Açıklaması;

"Emeklilikte yaşa takılanlar öz evlatlarımızdır. Önce bizim öz evladımıza sahip çıkmamız gerekiyor." 

Sosyal Güvenlik Kurumu'na primlerini ödeyip, prim miktarını tamamladığı halde yaş haddine takılan milyonlarca kişi EYT Mağduru olarak bekliyor. Fakat hükümetten bu konuda gelen açıklamaların hepsi olumsuz yönde gerçekleşiyor. Muhalefet kanadı İktidarın bu sorunu artık çözmesi gerektiğini söylüyor.

EYT'liler son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na isteklerini ve taleplerini aktardı. Fakat arada geçen süreçte Bakanlık bünyesinden de bir açıklama gelmiş durumda değil. Bu da EYT'lilerin ümitlerini kırıyor.

Son olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar da SGK bünyesindeki Genel Sağlık Sigortası'na dahil edilmişti. Ardından başlayan suskunluk halen bozulmadı. Fakat 2018 yılı gelmeden hükümet kanadından konu ile ilgili olumlu veya olumsuz bir haber gelmesi bekleniyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum