2017 Şubat Öğretmen Atamaları iptal mi edildi? 2017 Öğretmen Atamaları son dakika

2017 Şubat Öğretmen Atamaları iptal mi edildi? 2017 Öğretmen Atamaları son dakika

2017 itibari ile öğretmen adaylarının gözü kulağı MEB'ten gelecek olan atama haberlerine çevrildi. Yüzbinlerce öğretmen adayı, 2017 Şubat Öğretmen Atamaları'ndan umutluydu. Fakat umut kırıcı açıklamalar ardı ardına geldi.

15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığı hain Darbe Girişimi'nin ardından gelen Olağanüstü Hal ile birlikte çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ ile alakası bulunan pek çok kişi ihraç edildi. İhraçlar en yoğun MEB'te yaşandı. Bu da MEB içinde büyük bir öğretmen açığı doğmasına neden oldu. 2016 yılında bu açık norm fazlası öğretmenler ile kapatılmaya çalışılsa da, 2017 yılına da öğretmen açığı ile birlikte girildi.

2016 yılının son aylarında, 2017 yılında Kamu'ya 60 bin personel alımı yapılacağı ve alımların en çok Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacağı duyurulmuştu. Bu da atama bekleyen öğretmenler için büyük bir umut kapısı olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı uzunca süre açıklama yapmasa da, pek çok kişi 2017 Şubat Öğretmen Ataması olacağı yönünde hemfikir idi.

2017 Şubat Öğretmen Ataması ile ilgili geçtiğimiz haftalarda pek çok söylenti ortaya çıktı. Alımların 30 bin olacağı veya 15 bin olacağı yönünde haberler sıkça dillendirildi. Fakat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı bir açıklama ile 2017 Öğretmen Atama sayısı ile ilgili çıkan haberlerin gerçekçi olmadığını bildirmişti.

2017 Şubat Öğretmen atamaları ile ilgili esas şok eden açıklama ise Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin'den gelmişti. Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2017 Şubat Öğretmen Atamaları ile ilgili; "Atamalar için henüz sayı netleşmedi. Süreç sürüyor fakat Şubat Ayı'na yetişmeyebilir" açıklamalarını yapmıştı. Bu da pek çok öğretmen adayı'nın; "2017 Şubat Öğretmen Atamaları iptal mi oldu? 2017 Şubat'ta öğretmen ataması olmayacak mı? 2017 Öğretmen ataması haberleri, 2017 Öğretmen atamaları son dakika haberleri" gibi aramalar yapmasına neden oluyor.

2017 Şubat Öğretmen Atamaları iptal mi?

MEB Müsteşarı Tekin'in 2017 Öğretmen Atamaları ile ilgili açıklamasından sonra, bir kötü haber de Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil'den geldi. İrgil, Öğretmen Atamaları'nın Şubat 2017'de yapılamayacağını söyledi ve ekledi; "Maliye Bakanlığı atamalar ile ilgili şu an izin vermiyor. Ayrıca Referandum süreci de şu an bir engel gibi görünüyor. Fakat mart ayı içinde sözleşmeli ve mülakat ile bir öğretmen alımı yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.