2017 Ramazan'da kaç saat oruç tutulacak?

2017 Ramazan'da kaç saat oruç tutulacak?

11 Ayın Sultanı Ramazan 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Bu mübarek ay boyunca İslam Alemi Farz olan Ramazan Orucu'nu tutacak. Peki Türkiye'de oruç kaç saat? 2017 Ramazan orucu kaç saat?

2017'de Oruç kaç saat tutulacak? sorusu gündeme geldi. 2017 Ramazan arefesine eriştik. Yarın ilk oruç tutulacak. Bu nedenle insanlar 27 Mayıs sabahı sahura kalkıp, imsak vaktinde oruca niyet edecek.

Peki Türkiye'de oruç kaç saat olacak? Ramazan Ayları son yıllarda yaz aylarının başına geliyor. Bu da günlerin bir hayli uzun olmasına neden oluyor. Bu da daha uzun bir oruç anlamına geliyor. Bu durum her ne kadar zorlayıcı olsa da, sevapları da o derece katlanıyor.

Diyanet'in Ramazan imsakiyelerine göre 2017'de en erken sahur ve iftar Hakkari'de, en geç sahur ve iftar ise Edirne'de olacak.

Türkiye genelinde her ilin ve ilçenin oruç saati ayrı olsa da, ortalama olarak 16 saat bir oruç süresi bizleri bekliyor. Sahur vakitleri genel olarak sabah saat 03.00 ila 04.00 arası olacakken, iftar vakitleri de 20.00 ila 21.00 arası değişiyor.

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.