2017 Ramazan'a kaç gün kaldı? Ramazan Ayı 2017 tarihi

2017 Ramazan'a kaç gün kaldı? Ramazan Ayı 2017 tarihi

İlk Oruç için gün sayan vatandaşlarımız 2017 Ramazan'a kaç gün kaldı? sorusunu soruyor. 2017 Ramazan'a sayılı günler kaldı. İşte 2017 Ramazan Ayı tarihi ve fazlası....

2017 Ramazan'a kaç gün kaldı? sorusu Miraç Kandili'ni de geride bıraktığımız şu günlerde bir Ramazan'ın bir hayli yaklaşması nedeniyle sıkça soruluyor. Üç Aylar içinde ilerlediğimiz şu günlerde Recep Ayı'nı da geride bırakmak üzereyiz. İlk Oruç ne zaman tutulacak? sorusu bir hayli önem taşıyor. Müslümanlara farz kılınmış olan oruç ibadeti Ramazan Ayı içinde tutulur. Bu nedenle Müslüman Halkımız 2017 Ramazan Tarihi'ni merak ediyor.

Ramazan Orucu'na kaç gün kaldı sorusu Diyanet'in takviminden alınan bilgilere göre yanıt buldu. Bilindiği üzere Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki fark nedeniyle Ramazan'ın tarihi de her yıl farklı bir zaman dilimine geliyor. Son yıllarda yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan ve Oruç, mü'minleri sıcaklar nedeniyle bir hayli zorlasa da, ibadetten alınan sevabı da aynı oranda katlıyor. Fakat Ramazan Ayı takvim farkı nedeniyle giderek bahar aylarına doğru kayıyor diyebiliriz.

ramazan-ayinin-anlam-ve-onemi-nedir-4796614_6168_o.jpg

2017 Ramazan'a kaç gün var?

Müslümanlar için farz olan Oruç ibadetinin ihya edileceği, sadaka ve zekatlar ile toplumdaki kardeşlik bağlarının güçleneceği, Kur'an-ı Kerim hatimleri ile sevapların katlanacağı ve Teravih Namazları ile camilerin dolup taşacağı 2017 Ramazan 26 Mayıs 2017 Cuma günü başlayacak ve ilk oruç da aynı gün tutulacak.

25 Mayıs 2017'de ise mü'minler ilk teravih namazına gidecekler.

2017 Ramazan'a bugünden itibaren 32 gün kalmış durumda.

2017 Ramazan 24 Haziran 2017 Cumartesi günü sona erecek. 25 Haziran'da Ramazan Bayramı'na erişeceğiz inşallah.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.