2017 Ramazan Ayı ne zaman? Ramazan Ayı'na kaç gün kaldı?

2017 Ramazan Ayı ne zaman? Ramazan Ayı'na kaç gün kaldı?

11 Ayın sultanı Ramazan, 2017 yılı için de giderek yaklaşıyor. Oruç İbadeti'ni heyecanla bekleyen milyonlarca kişi, 2017 Ramazan ne zaman? sorusunu sorarken, 2017 Ramazan'a kaç gün kaldı? sorusu da sıkça aranıyor. 2017'de Ramazan ne zaman başlayacak?

İslam Alemi için yılın en önemli ayı olan ve Oruç İbadeti'nin tüm Müslümanlara farz kılındığı Ramazan Ayı, 2017 yılı için de giderek yaklaşıyor. Son yıllarda yaz ayının ortasına denk gelen Oruç İbadeti, 2017 yılı için de aynı olacak mı? sorusu tüm halkımızın merakını celbediyor.

2017 Ramazan Ayı ne zaman? sorusu son günlerde sıkça soruluyor. Bahar Aylarının giderek yaklaşması ve soğukların yurdu terk etmesi ile birlikte Müslüman Halkımız, 2017 Ramazan'ın gelişine hazırlanmaya başladı. Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki fark nedeni ile her sene değişmekte. Bu nedenle; 2017 Ramazan ne zaman? 2017 Ramazan ne zamana denk gelecek? 2017 Ramazan ne zaman başlayacak? 2017 Ramazan hangi aya denk geliyor? gibi sorular önem kazanmış durumda.

Bilindiği gibi Ramazan Ayı biz Müslümanlar için en önemli ve en değerli ay'dır. Oruç İbadetleri dışında Kur'an okumak, Teravih namazları ve diğer pek çok ibadetler, ayrıca yardımlaşma, Müslümanlar arasındaki bağlar gibi önemli işlerin de yoğunlaştığı bir ay olarak Ramazan Ayı'nın gelişi çok önemlidir.

Ramazan Ayı son yıllarda hep Yaz Aylarına denk geliyor. Yaz aylarında Oruç İbadeti her ne kadar normal zamandan daha zor olsa da, şevki ve bereketi de aynı oranda katlanıyor. Fakat artık yavaşça Ramazan Ayı yaz aylarını terk ediyor.

2017 Ramazan Ayı ne zaman? 2017 Ramazan Hangi Ay'a denk gelecek?

2017 yılının gelişi ile birlikte üç aylar da giderek yaklaşıyor. Çok yakında üç aylara gireceğiz. Üç Aylara da Ramazan Ayı ile birlikte veda edeceğiz. Ramazan Ayı aynı zamanda oruç ibadeti anlamına geliyor. 2017 Oruç ne zaman? sorusu bu nedenle sıkça soruluyor.

2017 yılında Ramazan Ayı 26 Mayıs 2017 Cuma Günü başlayacak. 24 Haziran 2017 günü de 2017 Ramazan'a veda edeceğiz.

2017 Ramazan Ayı'na 3 ay 6 gün kaldı.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.