2017 PYBS Sınavı ne zaman yapılacak? PYBS Sınav tarihi

2017 PYBS Sınavı ne zaman yapılacak? PYBS Sınav tarihi

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavının tarihi binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Bu sene PYBS Sınav tarihi ne zaman? Sınava ne kadar var? İşte merak edilen soruların cevapları...

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nda maddi açıdan durumu pek iyi olmayan ve devletin bursluluk veya yatılılık imkanlarından faydalanmak isteyen binlerce insanın PYBS Sınavları için meraklı bekleyişi sürüyor. Devletin verdiği yatılı olma ve burs imkanlarından faydalanarak eğitim hayatlarını rahat geçirmek isteyen öğrenciler 2017 yılında PYBS Sınavlarının ne zaman yapılacağının merakı içine düştü.

2017 PYBS Sınavı ne zaman yapılacak?

2017 yılının Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 10 Haziran 2017 tarihinde yapılacak. Tüm sınav merkezlerinde ortak olarak yapılacak sınavın saati ise saat 14.00 olarak belirlendi. 120 Dakikalık zorlu sınavın süresi ise 120 dakika olarak belirlendi.

PYBS bursları şu an için 3 ayda 1 yatıyor ve 556.76 TL olarak veriliyor. İlk burslar eğitim-öğretim döneminin başlangıcından 2 hafta içinde veriliyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.