2017 PYBS Başvurusu nasıl yapılır? Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı Başvurusu (2017)

2017 PYBS Başvurusu nasıl yapılır? Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı Başvurusu (2017)

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Devlet Parasız Bursluluk Sınavı'nın 2017 sınavı için de geri sayım başladı. PYBS olarak da bilinen bu sınav için başvurular başladı. Peki 2017 PYBS başvurusu nasıl yapılır? PYBS Başvuru tarihleri...

PYBS Sınavı için başvurular başladı ve devam ediyor. Yüzbinlerce öğrencinin ter dökeceği PYBS Sınavı için henüz uzun bir süre olsa da, MEB tarafından 2017 PYBS Başvurusu alınmaya başladı.

5, 6, 7, 8 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfları kapsayan PYBS Sınavı Başvurusu 20 Mart 2017 Pazartesi günü başladı. Bursluluk Sınavı Başvurusunu kaçırmak istemeyen binlerce öğrenci ve veli; 2017 PYBS Başvurusu nasıl yapılır? 2017 Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı başvurusu nasıl yapılır? 2017 Bursluluk Sınavı başvurus nasıl yapılır? gibi soruların yanıtlarını arıyor.

2017 PYBS Sınavı 5, 6 , 7, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11 inci sınıflar için 10 Haziran 2017'de, 'nci sınıf öğrencileri için ise 26-27 Nisan'da yapılacak.

2017 PYBS Başvurusu nasıl yapılır? Bursluluk Sınavı başvuruları

Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvuruları 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde alınacaktır.

8 inci sınıf öğrencileri ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacaktır.

 

Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (engel) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.

Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

Başvuru onaylandıktan sonra e-Okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenecektir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

 

Hürriyet-Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum