2017 Memur Alımları ne zaman? KPSS Şartı olacak mı?

2017 Memur Alımları ne zaman? KPSS Şartı olacak mı?

Bakan Naci Ağbal'dan Memur Alımlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. FETÖ operasyonlarının ardından onbinlerce memur açığa alınmıştı. Şimdi memur adayları ve memurluk hayali olanlar memur alımı bekliyor.

NTV'nin canlı yayına katılan Naci Ağbal, devletin tasarruf tedbirlerini anlattığı yayında, Memur alımları ile ilgili memur olma hayalleri taşıyanları üzecek bilgiler verdi 

15 Temmuz'da TSK içindeki Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının yaptığı Darbe Girişimi ertesinde, Olağanüstü Hal kararı alınmış, Olağanüstü Hal kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile de pek çok FETÖ'cü memur kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevlerinden alınmıştı.

Bu memur ihraçları üzerine pek çok kişiye memur olma fırsatı doğmuştu. Fakat NTV'nin yayında Devletin tasarruf tedbirlerini anlatan Naci Ağbal, tasarruf tedbirleri içerisinde Memur Alımının kısıtlanması olduğunu da belirtti.

Özellikle 2017 yılında, 2016 yılına göre çok daha az memur alımı olacağını belirten Ağbal, bu durum ile ilgili bilgileri Meclis'te açıklayacağını bildirdi.

2017 yılında KPSS şartı aranıp aranmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.