2017 LYS'de kaç tane açık uçlu soru olacak?

2017 LYS'de kaç tane açık uçlu soru olacak?

ÖSYM, 2017 Yılında yaptığı bir yenilik ile LYS Sınavlarında açık uçlu bir diğer deyişle kısa cevaplı soru dönemini başlattı. Buna göre artık LYS sınavlarında bazı sorular test usulü olmayacak.

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde okumak isteyenlerin YGS Sınavı aşamasından sonra girmek zorunda olduğu LYS Sınavında yeni dönem başlıyor. LYS Sınavı'nda Açık Uçlu Sorular sorulmaya başlanacağı haberi dün itibari ile gündeme bomba gibi düşmüştü. Lise son sınıfa gidip, Üniversite Sınavlarına hazırlanmak isteyen Milyonlarca Üniversite adayı, LYS Sınavlarında Kısa cevaplı sorular olacağı haberi ile sarsıldı.

LYS Sınavlarında sorulacak Açık Uçlu soruların örneklerini geçtiğimiz haberimizde yayınlamıştık;

2017 LYS Açık Uçlu Soru Örneklerini görmek için TIKLAYINIZ

LYS Sınavında açık uçlu sorular ile ilgili bir başka merak konusu ise LYS Sınavında hangi soruların açık uçlu sorulacağı oldu. Tek cevaplık soruların düşünüldüğü LYS 2017 için hangi soruların açık uçlu olacağına ilişkin resmi açıklama ÖSYM'den geldi.

2017 LYS'de Hangi Sorular Açık Uçlu olacak?

2017 LYS'de açık uçlu sorular sorulacak olması pek çok LYS öğrencisi'ni meraka sevk etmeye başladı. 2017 LYS açık uçlu soruları, okullarda girdiğiniz "klasik sınav" mantığı ile aynı olacak. LYS 2017'de kısa cevaplı sorular ise genelde "tek cümlelik" cevaplar için aranacak

2017 LYS'de 13 adet açık uçlu soru sorulması bekleniyor. Bu 13 soru ise  LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak. Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru  şeklinde olacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.