2017 LYS Tercihleri Sonuç Öğrenme Ekranı | ÖSYM 2017 Üniversite Tercih Sonuç Sorgulama

2017 LYS Tercihleri Sonuç Öğrenme Ekranı | ÖSYM 2017 Üniversite Tercih Sonuç Sorgulama

ÖSYM tarafından Lisans ve Önlisans programlarına yerleştirmeler için tercih sonuçları bugün saat 17.00'da açıklanıyor. Milyonlarca Üniversite adayı 2017 LYS Tercih Sonuçları Öğrenme Ekranı ile sonuçlarına anında ulaşabiliyor.

2017 Üniversite Tercih Sonuçları, ÖSYM tarafından 8 Ağustos 2017 günü saat 17.00'da açıklanacak. Üniversite adayları ÖSYM'nin açıklamasının ardından LYS Tercih Sonucu Öğrenme Ekranı sayesinde sonuçlarına anında ulaşacak. İyi bir Üniversite eğitimi almak isteyen adaylar LYS Sonuçlarına göre tercihlerini yaptı. Tercih dönemi 26 Temmuz'da sona ermişti.

Bilindiği gibi artık Üniversitelere girişte 2 ayrı sınavlı bir sistemden geçiliyor. Üniversite adayları yerleşmek için bu 2 sınavlı eleme sisteminin ortalamasında yeterli puan alması gerekiyor. YGS Sınavı, Üniversitelere girişte ilk eleme sınavı oluyor. Bu sınavda 180 puan ve üzeri alanlar LYS Sınavı'na girmeye hak kazanıyor. LYS'yi düşünmeyenler ise YGS Puanları ile 2 yıllık üniversitelere girebiliyor.

LYS Tercih Sonuçları Sorgulama Ekranı bugün itibari ile son derece popüler oldu. Yüzbinlerce kişi 2017 Üniversite Tercih Sonuç Sorgulama Ekranı ile sonuçlarına anında erişim sağlayacak.

2017 LYS Tercih Sonucu nasıl öğrenilir?

Üniversite Tercih Sonucu pek çok kişi için son derece kritik. Tercih Sonuçları'nın ardından bilindiği gibi Üniversite kayıt dönemleri başlayacak. 14 Ağustos'ta başlayacak kayıtlar 4 gün sürecek. 18 Ağustos'ta bitecek kayıtların ardından boş kontenjanlar için açıklama beklenecek. Ardından LYS Ek Tercihleri açıklanacak.

2017 LYS Tercih Sonucu öğrenmek için TIKLAYINIZ

Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk sırada saat 17.00 itibari ile görünür olacak LYS Tercih Sonuçları yazısına tıklayınız. T.C. Kimlik Numaranızı ve size ait aday işlemleri şifrenizi girin.

Ardından Üniversite Tercih Sonuç Sorgulama işlemini yapmış olacaksınız.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.