2017 KYK Burs Başvurusu ne zaman başlıyor?

2017 KYK Burs Başvurusu ne zaman başlıyor?

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala öğrencileri saran bir başka heyecan da Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve öğrenim kredisi başvurusu oldu.

2017 KYK Burs Başvurusu ne zaman? sorusu, üniversiteye yeni başlayan veya üniversitede okuduğu halde henüz KYK'nın burs ve öğrenim kredisi imkanından faydalanmayıp, başvurmayı düşünen öğrencilerin merak konusu olmuş durumda.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu, Üniversite öğrencilerinin okul hayatlarında rahat edebilmesi için her yıl başvuranlar için seçtiklerine burs, kalanlara ise öğrenim kredisi vermektedir. Burs çıkmayan her öğrenci öğrenim kredisi alma imkanına sahip olur. Öğrenim kredisi ise öğrencinin okul hayatından sonra geri ödemek zorunda olacağı paradır.

KYK Hizmetlerinden olan Yurtkur'un yurt başvuruları ve sonuçları açıklandı. Bu aşamadan sonra Burs Başvuruları da bekleniyor. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala öğrenciler 2017 kyk burs başvuru tarihi konusunu arıyor.

2017 KYK Burs Başvuruları ne zaman?

2017 KYK Burs Başvuru tarihi için henüz Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelen bir açıklama bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl burs başvuru tarihleri kasım ayına kadar uzamıştı. 900 bin başvuru alınan burs başvuru tarihlerinin bu yıl sayının da artması ile aynı tarihlere sarkabileceği söylense de, Ekim 2017'den itibaren bekleme başlayacak.

2017 KYK Bursu ne kadar?

KYK Burs başvurusu henüz başlamasa da, hali hazırda burs veya öğrenim kredisi alan öğrencilerin merak konusu ise 2017 KYK Burs miktarı olmuş durumda. Artış muhtemelen yeni öğrencilerin ilk burs veya kredisini aldığı zaman diliminde olacak. 

2017 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi miktarı;

4 Yıllık Lisans öğrencileri için 470 TL olacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.