2017 İşsizlik Maaşı ne kadar? İşsizlik Maaşı Alma şartları nelerdir?

2017 İşsizlik Maaşı ne kadar? İşsizlik Maaşı Alma şartları nelerdir?

2017 yılında pek çok çalışanın maaşına gelen zam ile birlikte İşsizlik Maaşı da zamlandı. İşsizlik Maaşı alan pek çok kişi 2017 İşsizlik Maaşı ne kadar? İşsizlik Maaşı nasıl alınır? İşsizlik Maaşı başvuru şartları neler? sorularını soruyor.

2017 yılının gelmesi ile birlikte Memurların, Emeklilerin ve İşçilerin maaşlarına farklı zamlar geldi. 2017 İşsizlik Maaşı da bu gruplara gelen zamlar gibi arttı. İşsizlik Maaşı alan veya İşsizlik Maaşı'na başvurmak isteyen pek çok kişi 2017 İşsizlik maaşı ne kadar oldu? sorusunu soruyor.

İşsizlik Maaşı, İşinden belli sebeplerle ayrılmış olan pek çok kişi için çok önemli bir konumda. İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşı, işini kaybetmiş olanlara belirli bir süre için veriliyor. Bu da işsizlik maaşı miktarı'nın önemini arttırıyor. İşsizlik Maaşı'na başvurular http://www.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bireysel olarak alınıyor.

Peki 2017 İşsizlik Maaşı ne kadar? 2017 İşsizlik Maaşı ne kadar oldu? 2017 İşsizlik Maaşı kaç TL? 2017 İşsizlik Maaşı alma şartları, İşsizlik Maaşı Başvuru şartları nelerdir?

2017 İşsizlik Maaşı kaç TL?

2017 İşsizlik Maaşı miktarı merak ediliyor. İŞKUR tarafından işini kaybetmiş kişilere belli bir süre için verilen maaş, 2017'de farklı çalışan gruplara verilen zamlar gibi zamlandı. 2017'de en düşük işsizlik maaşı 659 Lira'dan 710 Lira'ya yükselmiş durumda. En yüksek İşsizlik Maaşı ise 1318 Lira'dan 1421 Lira'ya yükselmiş durumda. Bu rakamlar, eski işinzdeki brüt maaşınıza göre belirleniyor.

İşsizlik Maaşı Alma Şartları nelerdir?

Henüz İşsizlik Maaşı için başvurmadıysanız ve başvuru yapmayı düşünüyorsanız, İŞKUR tarafından verilen maaşın belli şartları bulunuyor. Bunlardan ilki, çıktığınız işten kendi iradeniz ile istifa etmemiş, işten çıkarılmış veya iş yeri ile ilgili bir sıkıntıdan dolayı işinizi kendi iradeniz dışında kaybetmiş olmanız gerekiyor.

Ayrıca son 3 yıl içinde 600 gün sigorta primizin ödenmiş olması da gerekiyor.

İşsizlik Maaşı'nı ne süre ile alacağınız ise sigorta prim gününüze göre belirleniyor.

4447 sayılı İşsizlik Sigorta’sı kanuna göre; 600 gün sigorta pirimi ödenmiş işsizlik ödeneğine başvuran kişiye 6 ay, 900 gün sigorta pirimi ödenmiş işsizlik ödeneğine başvuran kişiye 8 ay, 1080 gün sigorta pirimi ödenmiş işsizlik ödeneğine başvuran kişiye 10 ay işsizlik maaşı bağlanmaktadır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum