2017 Hicri yılbaşı ne zaman? Muharrem orucu ne zaman tutulacak?

2017 Hicri yılbaşı ne zaman? Muharrem orucu ne zaman tutulacak?

2017 yılında Muharrem Ayı'nın gelişi ile birlikte Hicri Yılbaşı'na da ulaşmış olacağız. Hicri Takvim'de yeni yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı ise Muharrem Orucu farz olmasa da pek çok fazileti barındırır.

2017 Hicri Yılbaşı ne zaman sorusu, Eylül ayı içinde ilerlediğimiz şu günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Hicri Yılbaşı, Müslümanların takvimi olan Hicri Takvim'de Muharrem Ayı 'nın gelişi ile birlikte girer. Bu nedenle pek çok kişi Muharrem Ayı ne zaman? sorusuna da yanıt arıyor.

Hicri Takvim, Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminde gerçekleştirilen Hicret hadisesi ile başlamış, ayın hareketleri esas alınarak tasar edilmiş bir takvimdir. Dini gün ve bayramlarımız Hicri Takvim'e göre idrak ediyoruz. 1 Muharrem ise Hicri Takvim'in yılbaşısı olma özelliği taşır. Muharrem Ayı ise 4 haram aydan biridir.

Peki Muharrem Ayı 2017 ne zaman? Muharrem Orucu nedir ve ne zaman tutulur? Hicri Yılbaşı oruç tutulur mu? 2017 Hicri Yılbaşı hangi gün? işte soruların yanıtları.

2017 Hicri Yılbaşı ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başlıyor?

2017 yılının Eylül ayı içinde ilerlediğimiz şu günlerde Hicri Takvim'de yeni yıl da giderek yaklaşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre Hicri Yılbaşı;

21 Eylül 2017 Perşembe günü olacak. Bugün itibari ile Hicri Yılbaşı'na 3 gün kalmış durumda. Aynı gün Muharrem Ayı'da başlayacak. 

Hicri Yılbaşı'nda neler yapılır?

İslamiyet'teki her önemli gün gibi, Hicri Yılbaşı da ehemmiyet verilmesi gereken ve sevapları bol olan bir gün olarak karşımıza çıkıyor. Bu günde Müslümanlar günah işlemekten kaçınmalı, kılabiliyorsa nafile namazlarını da kılmalı, fena davranışlardan uzak durmalıdır. Bu gün oruç tutmak da pek fazlietlidir.

Yine Muharrem Ayı'nın ilk günü, yani Hicri Yılbaşı günü tesbih namazı da kılınabilir;

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Muharrem Orucu nasıl tutulur?

Muharrem Ayı'nın ilk günü başta olmak üzere, Muharrem Ayı boyunca farz olmayan nafile oruç tutulabilir. Muharrem'de tutulan oruç Peygamber Efendimiz tarafından şöyle övülmüştür;

Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur (Hadis)

Aşure Günü ne zaman?

Müslümanların bir diğer merak ettiği konu ise Muharrem Ayı içinde olan Aşure Günüdür. Muharrem Ayı'nın 10.günü olan Aşure günü 2017 için;

30 Eylül 2017 Cumartesi günü olacak.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.