2017 Fitre verme son günü ne zaman? Fitre verme zamanı bitti mi?

2017 Fitre verme son günü ne zaman? Fitre verme zamanı bitti mi?

24 Haziran 2017 itibari ile yapılan son iftar 2017 Ramazan bitti. Henüz 2017 Fitresi'ni vermemiş olanlar ise Fitre'nin son günü ne zaman? sorusuna yanıt arıyor. 2017 Fitre verme son günü ne zaman? Fitre süresi doldu mu? Fitre verme zamanı bitti mi?

Ramazan Ayı'nda Maddi durumu iyi olmayan Müslümanlar'a yardım etmek amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen miktarda Fitre vermek Ramazan'da yapılan en önemli ibadetlerden biridir. 2017 Fitresi son günü ise henüz Fitre vermemiş, fakat fitre vermek isteyen Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Ramazan bu akşam itibari ile sona erdi. Peki Fitre verme süresi doldu mu? 2017 Fitre verme son günü ne zaman? Fitre verme zamanı bitti mi? İşte yanıtları...

Fitre, Ramazan Ayı'nda ihtiyaç sahibi olan Müslümanlara yardım amacı ile verilen paranın adıdır. 2017 Ramazan Fitre Miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi.

2017 FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca belirlenen 2017 Fitre Miktarı 16 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu miktar aile'deki her bir kişi için ayrı ödenir ve hesaplanmasında asgari geçim tutarı baz alınır.

2017 FİTRE'NİN SON GÜNÜ NE ZAMAN? FİTRE VERME SÜRESİ GEÇTİ Mİ?

24 Haziran 2017 itibari ile 2017 Fitresinin vakti henüz geçmiş durumda değil. Fitre'nin verilme zamanı Ramazan Bayramı'nın son bir iki günü ile Ramazan Bayramı Namazı arasındaki süredir. Yani Fitre vermemiş iseniz ve vermek istiyorsanız, Fitre verebilmek için sadece saatleriniz kaldı. Bayram Namazı'ndan sonra fitre ödenemeyecek.

Fitre'nin bu sürelerde verilmesinin amacı ihtiyaç sahiplerinin Bayram ihtiyaçlarını karşılamasıdır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.