2017 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman? 2017 DGS Sınav Tarihi

2017 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman? 2017 DGS Sınav Tarihi

2017 DGS için heyecan başlamış durumda. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden 4 yıllık Lisans bölümlerine girecekler için zaman yaklaşıyor. 2017 DGS ne zaman yapılacak? 2017 DGS Sınav Tarihi

Başvuruları 24 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ve 1 Haziran'da sona eren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için zaman yaklaşıyor. Dikey Geçiş için ter dökecek olan öğrenciler, 2017 DGS Sınavı ne zaman? sorusuna yanıt arıyor. 120 soruluk DGS için artık son günlere girildi. Adaylar çalışmalarına hız verdiler.

2017 DGS Sınav Tarihi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM tarafından yapılacak bu önemli sınavda yer alacak öğrencileri yakından ilgilendiriyor.

Meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olanlar, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler DGS’ye başvurabildi. Başvuru işlemlerini yapan adaylar artık Dikey Geçiş Sınavı için gün sayıyor.

2017 DGS ne zaman?

ÖSYM tarafından daha önce açıklanan takvime göre DGS Sınavı 2017 yılında;

23 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak. Adayların sınava giriş yerleri ve sınav giriş belgelerinin aynı hafta açıklanması bekleniyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.