2017 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili yapılacak ibadetler ve Berat Kandili'nin fazileti

2017 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili yapılacak ibadetler ve Berat Kandili'nin fazileti

İslam Dini'nde pek ehemmiyet verilen gecelerden biri olan Berat Kandili gelip çattı. Berat Kandili affedilmeyi, temizlenmeyi ve arınmayı ifade eder. Peki Berat Kandili 2017 ne zaman? Berat gecesi hangi ibadetler yapılmalıdır?

2017 Berat Kandili ne zaman? sorusu Müslüman halkımızın dilinde. İslam Dini'nde ehemmiyet verilen Berat Kandili, temizlenmek, arınmak ve yenilenmek için bulunmaz bir fırsat. Berat Kandili yapılacak dualar ve berat kandili yapılacak ibadetler, bu mübarek geceyi iyi bir şekilde değerlendirmek isteyen milyonlarca kişinin merakını celp ediyor.

Berat Kandili 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın müjdecisi olarak biliniyor. Ramazan öncesi son kandil olan Berat Kandili, Şaban Ayı'nın 14.gününü 15.gününe bağlayan gece idrak edilir. Fakat Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki farktan ötürü bu tarih sürekli olarak değişmektedir.

Berat Kandili ne zaman? 2017 Berat Gecesi hangi gün? Berat Kandili hangi ibadetler yapılır? Berat Kandili duaları nelerdir? işte merak edilenlerin yanıtları....

regaip-kandili-duygu-yuklu-kandil-mesajlari-2016-8333603_7078_m.jpg

Berat Kandili ne zaman?

2017 Berat Kandili için zaman geldi çattı. Arapça Berat kelimesi arınmak, temize çıkmak anlamına gelmektedir. Berat Kandili amel defterlerinin yazıldığı gecedir. Müslümanların tevbe için büyük bir fırsatı vardır. Bu gece'de günahlarının bağışlanması için Yüce Allah'a yakarmak isteyenler 2017 Berat Kandili tarihini merak ediyor.

2017 Berat Kandili 10 Mayıs 2017 Çarşamba gecesi idrak edilecek. Berat Kandili'ne sadece 1 gün kaldı.

goz-nuru-namaz.jpg

Berat Kandili yapılacak ibadetler nelerdir?

Berat Kandili'nin Mü'minler için bir tevbe ve istiğfar kapısı olduğunu söyledik. Bu gece için yapılacak ibadetlerin faziletleri bolcadır. Kainatın yaratıcısı yüce Allah'a günahlarının affı için ellerini açacak Müslümanlar, bu gece yapacağı ibadetlerle bu af kapısını sonuna kadar aralamak istiyor.

Berat Kandili hangi ibadetler yapılır? sorusunun cevabı için pek çok farklı seçenek karşımıza çıkıyor;

- Berat Kandili günü oruç tutmak bu geceye hazırlanmak için yapılacak ibadetlerdendir. Ayrıca Ramazan öncesi oruç için güzel bir hazırlık olacaktır. Berat Kandili'nden sonra Ramazan orucu için sadece 16 gün kadar bir süre kalmış olacak.
- Nafile namazlar kılmak da bu geceyi değerlendirmek için yapılacak güzel ibadetlerdendir. Namazlardan sonra edilecek duaların kabulu daha çoktur. Bu nedenle bu arınma ve günahların bağışlanması gecesi kılınacak namazların değeri büyüktür.

- Berat Kandili'nde bolca Peygamber Efendimiz'e Salat ve Selamlar getirilmelidir. Kendisinin şefaatini ümit etmek, günahların bağışlanması kapısının açık olduğu bir gecede pek mühimdir.

- Berat Kandili boyunca vakit namazlarını Camilerde kılmak, sohbetlere ve kandil etkinliklerine katılmak da Berat Gecesi yapılacak ibadetler içindedir.

- Kur'an-ı Kerim okumak, okunan yerlere iştirak etmek de bu geceyi değerlendirmenin güzel yollarındandır. Ayrıca Mü'minler arasındaki kardeşlik bağının güçlenmesine vesile olacak işler yapılmalıdır.

dua-resim.jpg

Berat Kandili duaları

Berat Kandili okunacak dualar içinde en önemlisi DUHAN Suresidir. ecde Süresi , mülk, İsra, zümer, hadid, haşr, saff, Cuma, Teğabun, Yasin, Vakıa, Kamer ( yasin ve tebarekeyle birlikte okuyana 2 cihanda nur olur), Kıyamet, Zilzal, Tekasür ( 1000 ayete denk) Kafirun, ihlas, Bakara, Ali İmran (süresinin sonunu okuyan tüm gece ibadetle geçirmiş olur.)50 İhlas okuyanın 50 senelik günahı silinir.Çok kelime-i Tevhid çekmek gerekir.

"Ya rabbi, niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle"
Her rekatta Fatiha'dan sonra 10 İhlas-ı Şerif okunur. İki rekatta bir selam verilerek 100 rekate tamamlanır.
Namazdan sonra ; Allâhü Teâlâ'nın "Hû" ism-i şerîfinin ebced hesabına göre değeri 11'dir. Resûlullâh Efendimiz'in isimlerinden "Tâhâ"nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için aşağıdaki 11 şey 14 kere okunur. Bunlar;

1. İstiğfar
2. Salevat-ı Şerife (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)
3. Fatiha-i Şerife
4. Ayet'ül-Kürsî
5. Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. (Lekad câeküm)
6. 14 kere Yâsîn, Yâsîn ... dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf.(Yâsîn-i Şerîf'te 7 zahiri, 7 batini "Mübîn" vardır. Böylece o da 14 olur.)
7. İhlas-ı Şerif
8. Felak Sûresi
9. Nâs Sûresi
10. "Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm." duası 14 kere.
11. Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed). Salat-ı Münciye okumak daha efdaldir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.