2017 AÖF Sınavlarında açık uçlu soru mu olacak? AÖF Soruları açık uçlu mu olacak?

2017 AÖF Sınavlarında açık uçlu soru mu olacak? AÖF Soruları açık uçlu mu olacak?

2017 yılında LYS Sınavlarında açık uçlu sorular sorulacağı gündemi meşgul etmeye devam ederken, bir sürpriz de AÖF'nin yeni sınav yönetmeliğinden geldi. 2017 AÖF'de açık uçlu sorular mı sorulacak? sorusu şu sıralar popüler oldu.

18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de, Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi'nin sınav yönetmeliğine dair yenilikler de yayınlandı. AÖF Sınavlarında değişiklik öngören bu yenilikler içinde en çok dikkat çekeni ise AÖF Sınavlarında açık uçlu sorular sorulabileceğine dair madde oldu.

AÖF, İktisat ve İşletme Fakültelerine ilişkin yapılan bu değişiklikler, AÖF'de açık uçlu sorular mı sorulacak? sorusuna neden olmuş durumda.

Geçtiğimiz haftalarda YÖK'ün aldığı karar ile artık LYS Sınavlarında açık uçlu soruların da yer olacak olması büyük bir şaşkınlığa neden olmuştu. Her yıl 1.5 milyondan fazla kişinin girdiği AÖF Sınavlarında da benzer bir değişiklik olacağı haberlerinin yayınlanması; AÖF'de açık uçlu sorular mı olacak? 2017 AÖF Sınavlarında açık uçlu sorular mı sorulacak? AÖF Soruları açık uçlu mu olacak? sorularına neden oldu.

AÖF Sınavlarında açık uçlu sorular mı olacak?

18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan AÖF Yönetmeliğinin 11.maddesi bu konu ile ilgili net yanıtı veriyor. Yeni yönetmeliğe göre AÖF'de artık uçlu sorular sorulabilecek. 11.Madde'ye eklenen hükme göre artık ara sınavlarda çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış şeklinde ya da eşleştirme soruları sorulabilecek.

Yani artık AÖF'nin ara sınavlarında (Vizelerinde) açık uçlu ve kısa cevaplı sorular yer alabilir. Anadolu Üniversitesi'nden açık uçlu soruların ne zaman sorulmaya başlanacağına dair şimdilik bir açıklama yok. Fakat AÖF 2.Dönem Vizelerinde (AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavları) açık uçlu sorularla karşılaşılabilir.

Konu ile ilgili detaylı bilgi geldikçe sizlere aktaracağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.