2017 Anayasa Referandumu ne zaman? 2017 Referandum tarihi

2017 Anayasa Referandumu ne zaman? 2017 Referandum tarihi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi için Halk oylamasına gidiyor. 2017'nin ilk günlerinde TBMM'de oylanan Yeni Anayasa, 2.tur görüşmeleri sonunda 339 oy alarak referanduma gitti. Peki Başkanlık Sistemi Referandumu ne zaman yapılacak?

Türkiye Yeni Anayasa ile Ocak 2017'nin ilk günlerinde tanıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önce Yeni Anayasa'nın 18 Maddesi tek tek oylandı. Ardından Yeni Anayasa Paketi oylandı. Eğer Meclis'te paket 367 oy alsaydı 18 maddelik tasarı referanduma gerek kalmadan Meclis'ten geçecekti. Fakat 339 oy alması ile birlikte Yeni Anayasa'nın referanduma gideceği kesinleşti.

Peki Yeni Anayasa Referandumu ne zaman olacak? Başkanlık Sistemi Referandumu ne zaman yapılacak? 2017 Referandum tarihi ne zaman? işte yanıtlar.

2017 Yeni Anayasa Referandum Tarihi

Meclis'te 339 kabul oyu gören ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçilen Yeni Anayasa'nın halk oylamasına kalacağı kesinleşti. Şimdi 18 maddelik taslak ile ilgili Referandum kararı Cumhurbaşkanı'nın onayına gitmiş durumda.

Referandum kararı Cumhurbaşkanı Onayından geçerse Referandum Tarihi için Yüksek Seçim Kurulu'nun tarih vermesi beklenecek. Henüz YSK'dan konu ile ilgili gelmiş bir açıklama olmasa da, Kulislerde 2 Nisan 2017 tarihi üzerinde duruluyor. Referandum için en doğru tarihlerin de Mart ile Nisan'ın 4'ü arası olacağı düşünülüyor.

Dün Referandum tarihi ile ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da konu ile ilgili net bir tarih vermekten çekindi. İşte Kurtulmuş'un Referandum açıklamaları;

"Şimdiden bir rakam söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim ama çok büyük oranda rahat bir şekilde ’evet’ oyunun çıkacağını düşünüyorum. Şu anda Meclisteki oylamalar planladığımız şekilde gidiyor. Eğer bu şekilde süreç devam ederse, anayasanın bütünüyle ilgili oylamayı da bitirdiğimiz takdirde Nisan ayının başında referanduma gidilir. 2 ya da 9 Nisan tarihleri gibi görünüyor şu anda ama Cumhurbaşkanımızın, Meclisin kararını ne zaman, ne şekilde onaylayacağı da bu süreci etkileyen bir husus." dedi

Referandum ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.