2016'da Sınavsız Memur alacak kurumların şartları neler?

2016'da Sınavsız Memur alacak kurumların şartları neler?

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından yapılan ihraçlar KPSS adaylarının olduğu gibi sınavlara giremeyecek durumda olanlar için de bir umut kapısı oldu. Pek çok kişi KPSS şartsız memur alımı yapan kurumların şartlarını merak ediyor.

15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisine sızmış olan Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ile girişilen Darbe Kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Olağanüstü Hal ilan edilmiş ve kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu kurumlarında çalışan FETÖ ile ilişkisi bulunan pek çok memur da görevinden ihraç edilmişti.

İhraçlar sonucu Kamu kurumlarında oluşan boşluğun dolması için harekete geçildi. KPSS Sınavlarından Lisans ve Önlisans bölümleri yapıldı. Ortaöğretim sınavı da Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Fakat KPSS ve dengi sınavlara girme imkanı bulunmayanlar da Kamu içerisinde KPSS'siz ve sınavsız memur alımlarının detaylarını araştırıyor.

Sınavsız Memur Alımı yapan kurumlar ile ilgili hangi kurumun ne zaman memur alacağına dair henüz tam bir tarih bulunmuyor. Her kurum farklı zamanlarda alımları açabiliyor. Biz şimdilik bilinen kurumları ve şartlarını söyleyeceğiz. Diğer kurumlardan sınavsız memur alımı yapanlar oldukça haberimizi güncelleyeceğiz.

Şu an Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar;

-Adalet Bakanlığı: 2200 Kişi alınacak
- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK): 60 Kişi alınacak.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı: 400 Kişi Alınacak
- İller Bankası: 200 Kişi Alınacak
- 10 Bin Polis Özel Harekat Alımı
- Sağlık Bakanlığı: 4 Bin 984 Personel Alımı
 

Belirtilen kurumların alacağı sayıların tümü KPSS şartsız değil. Fakat belirli sayıda personeli sınavsız alacaklar. Bunlardan şartları belli olanlar şöyle;

-10 Bin Polis Özel Harekat: En az Lise ve Dengi Mezunu, Askerliği tamamlamış, 28 Yaşından gün almamış, Erkek adaylar başvurabilir.
-Sağlık Bakanlığı: 28 Ekim'de başlayacak başvurularda istenen bölümlere uygun okullarda mezun olmuş en az ortaöğretim mezunu personel alınacak.
 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.