2016 TEOG 1.Dönem Sınav tarihleri ne zaman? TEOG'da neler yasak?

2016 TEOG 1.Dönem Sınav tarihleri ne zaman? TEOG'da neler yasak?

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı içinde 2 aydan fazla süre geçti. 2016 TEOG 1.Dönem Sınavları için ise zaman geldi çattı. Pek çok öğrenci TEOG 1.Dönem Sınav tarihlerini merak ediyor. TEOG ne zaman? TEOG'da neler yasak? soruları yanıt buluyor...

1 Milyon 190 Bin öğrenci'nin gözü kulağı TEOG 1.Dönem Sınavı'na çevrilmiş durumda. Yapılmasına az bir gün kalan TEOG 1.Dönem Sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Peki TEOG 1.Dönem Sınavları ne zaman? TEOG Sınavı'nda neler yasak olacak? TEOG Sınavı tarihi ve TEOG'da yanınızda olursa, sınavınızın iptal olmasına neden olacak kurallar haberimizin içeriğinde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı, her yıl 2 Dönem olarak yapılır. İlköğretim sıralarından, Lise sıralarına geçiş için en önemli aşama olan TEOG Sınavı, Milyonlarca öğrencinin geleceğine ilk adım attıkları sınav olma özelliği taşıyor. Bu sınav'da da her sınavda olduğu gibi belli kurallar vardır. Bu kurallara itimat etmeyenin sınavı geçersiz sayılır.

2016 TEOG 1.Dönem Sınavları ne zaman?

TEOG 1.Dönem Sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler ise Çarşamba ve Perşembe günü'ne denk geliyor. Öğrenciler 2 ayrı oturumda sınava girecekler. 23 Kasım'da yapılacak olan 1.Oturum'da öğrencilere Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinden sorular sorulacak. 24 Kasım'da yapılacak 2.Oturum'da ise öğrencilere Fen ve Teknoloji, T.C. İnkilap Tarihi ve yabancı dil derslerinden sorular sorulacak.

Oturumlar'da dersler arası 30 Dakika teneffüs imkanı verilecek. Her oturum sabah 09.30'da başlayacak, 11.20'de sonra erecek. Ders başı verilen sınav süresi 40 dakika olacak. Toplamda ise 120 dakika süre verilecek.

2016 TEOG 1.Dönem Sınavları'nda Neler Yasak?

Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava alınmayacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.