2016 Temmuz Ayında Öğretmen Maaşı Ne Kadar Artacak?

2016 Temmuz Ayında Öğretmen Maaşı Ne Kadar Artacak?

Bilindiği üzere öğretmenler Temmuz 2016'da yılın ikinci zammını alacak. Bu artış öğretmen maaşlarına yüzde 5 olarak yansıtılacak. Zam oranlarının açıklanmasının ardından maaşlara nasıl yansıyacağı merak konusu.

Bu doğrultuda en düşük öğretmen maaşı 2.600 TL ve en yüksek öğretmen maaşı 3.038 TL civarında olacaktır. Ayın 15.de ödemeler yapıldığı için aradaki 15 günlük fark'da maaşa yansıtılacaktır.

Vergi Dilimine Dikkat

Öğretmen maaşlarında önemli bir değişiklikde bir üst vergi dilimine girildiğinde yaşanıyor. Öğretmenlerin ocak ayından itibaren aldıkları ücretler toplanarak, belirli bir miktarı geçtikden sonra bir sonraki vergi dilimi kuralları uygulanıyor. Bu ise maaş'ın bir miktar düşmesi demek.

Daha önceki yıllarda öğretmen maaşlarının bir üst vergi dilimine girmesi yaklaşık olarak temmuz ayına denk geliyordu. Öğretmenlerin yılın 2. zammını temmuz ayında alması dolayısıyla maaşlarda küçük bir yükseliş ve düşüş aynı anda yaşanıyordu. Ve nerdeyse maaşlar hiç artmıyordu.

Bu yıl ise öğretmenlerin destekleme kursları ile birlikte ek derslerinin yüksek olması sebebiyle bir çok öğretmen temmuz ayından önce vergi dilimine girdi. Bu nedenle bu öğretmenlerin maaşında temmuz ayında yapılacak zammın olduğu gibi yansıması bekleniyor.

 

Haber Şefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum