2016 Sağlık Bakanlığı Personel Alım şartları neler?

2016 Sağlık Bakanlığı Personel Alım şartları neler?

Sağlık Bakanlığı, 2808 personel alımı için düğmeye bastı ve başvurular 13 Ekim'de başladı. Peki Başvuru şartları neler? Kimler başvurabilir? KPSS Şartı aranıyor mu? Hangi alanda kaç memur alınacak? cevaplarını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı'na alınacak yüksek sayıda personel için başvurular 13 Ekim 2016 Perşembe günü itibariyle başladı. Türkiye'nin pek çok ili için aranan memur sayısı ise 2808. Başvuruların başlamasının hemen ertesinde tercih kılavuzu da yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı, pek çok kurumda olduğu gibi, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında bünyesinde çalışan pek çok FETÖ mensubu personeli ihraç etmişti. Sağlık en önemli alan olduğu için Bakanlık giden personelin yerini bir an önce doldurmak istiyor.

Peki 2808 Personel için alımlar nerde? Başvurular nereye yapılır? Nasıl başvuru yapılır?

Sağlık Bakanlığı Personel Alım Şartları neler?

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı'nda KPSS Şartı bulunmaktadır. Lisans Mezunları 2016 yılında yapılan sınava göre atanacak. Ortaöğretim ve Önlisans Mezunları için ise 2014'teki sınav şartı vardır.

Lisans Mezunları sadece kendi alanları için yani Lisans mezunu için açılan kadrolara başvuru yapabilir. Keza Ortaöğretim ve Önlisans da kendi için açılan yerlere başvurabilir. Aksi takdirde başvurular geçersiz sayılacak.

Başvurular ise 13 Ekim 2016-19 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak. https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2FKPSSTERCIH%2F2016%2F6%2FBasvuruKayit adresinden yapılacak olan sınava kayıt yapabilirsiniz.

Başvuru ücreti ise 15 TL olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığı hangi alanlara kaç memur alacak?

Lisans olarak: Biyolog, çocuk gelişimcisi, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, hemşire, iş ve uğraşı terapisti, odyolog, perfüzyonist, psikolog, sağlık fizikçisi, sosyal çalışmacı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni.

Önlisans olarak: Sağlık teknisyeni tıbbi sekreter, sağlık teknikeri acil tıp teknikeri, sağlık teknikeri ağız diş sağlığı, sağlık teknikeri ameliyat, sağlık teknikeri diyaliz, sağlık teknikeri eczane, sağlık teknikeri elektronörofizyoloji, sağlık teknikeri fizik tedavi, sağlık teknikeri odyometri, sağlık teknikeri patolojik anatomi, sağlık teknikeri radyoterapi, sağlık teknikeri laboratuvar, sağlık teknikeri protez/ortez, sağlık teknikeri anestezi, sağlık teknikeri röntgen.

Ortaöğretim olarak: Hemşire, sağlık memuru anestezi, sağlık memuru çevre sağlığı, sağlık memuru diş, sağlık memuru laboratuvar, sağlık memuru ortopedi, sağlık memuru röntgen, sağlık memuru tıbbi sekreter.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.