2016 Ramazan ne zaman? Ramazan'a ne zaman erişeceğiz?

2016 Ramazan ne zaman? Ramazan'a ne zaman erişeceğiz?

Mayıs ayının sonları yaklaştıkça pek çok vatandaşımız Ramazanın ilk gününü merak ediyor. Oruç ibadetlerini yerine getirmek için sabırsızlanan halkımız, 2016 Ramazan ne zaman? sorusunu soruyor.

2016 Ramazan yaklaşıyor. Şabanın son günlerine doğru ilerlediğimiz şu günlerde sırasıyla Regaip, Miraç ve Berat Kandillerini idrak ettikten sonra, şimdi de Ramazan Ayı'nı karşılamayı heyecan ile bekliyoruz.

İlk orucun ve ilk sahurun vaktini soran halkımız, 2016 Ramazan ne zaman? sorusunun cevabını arıyor.

Mayıs ayının bitmesi ile ilk oruç için heyecanla bekleyen Müslüman alemi, 11 ayın sultanı olarak bilinen mübarek Ramazan Ayı'nı karşılamak için heyecan duyuyor.

Peki bu sene ilk oruç, ilk iftar ne zaman? İlk sahurumuza ne zaman kalkacağız? Ramazan'da havalar nasıl olacak?

Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki 11 gün fark dolayısı ile, bu sene Ramazan'a 11 gün erken merhaba diyeceğiz.

Yani Miladi Takvim'e göre bu sene Ramazan Ayı 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak. 5 Haziran gününü, 6 Haziran Gününe bağlayan gece de Allah'ın izni ile ilk Sahurlarımızı yapmış olacağız.

Yani Miladi Takvim'e göre Ramazan Ayı'na 6 Haziran Pazartesi merhaba diyeceğiz. Aynı günün akşam ezanı ile de oruçlarımızı açıp, teravih namazlarımızı kılacağız.

Bu sene Kadir Gecesi ise 1 Temmuz 2016 Cuma Günü'ne denk gelmektedir. Hem Mübarek Cuma gününün, hem de Kutlu Kadir Gecesi'nin bir araya gelmesi de bizleri sevindiren bir başka gelişme...

2016 Ramazan Bayramı ise 5 Temmuz Salı Günü başlayarak, 7 Temmuz Perşembe günü son bulacak.

Ramazan Ayı pek çok uzmana göre ise Sıcak bir şekilde geçecek. Bu sıcak günlerde tutulan oruçlar için ise Allah'u Teala'dan sabır dileyeceğiz.

İslam'da Ramazanın önemi!

Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir.

Kadir gecesi ile ilgili Kur'anın 97.süresi olan Kadir Suresinin ilk üç ayeti şöyledir:

" Şüphesiz, biz O'nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. "

Bakara Suresi'ne göre Kur'an'ın İslam peygamberi Muhammed'e gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde "oruç" tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:

" O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! (Bakara 185) "
Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır.

Ramazan'da Yasin okumanın önemi

Dinimizde ibadet yapılmasında niyetlerin büyük önemi vardır. En büyük ibadetlerden biride Kur'an-ı Kerim okumaktır. Bunun için bir müslüman, ibadetlerin sevaplarının kat kat olduğu Ramazan ayında, hergün ayı ayrı niyet ile birer Yasin Suresi okumasında bir çok faziletler vardır. Bu niyetlerle okunan Yasin-i Şerifi okuyan kimsenin feyzinin artmasına vesile olması ve Allah'tan istenen duaların kabul edilmesi ümid edilir. 30. günde Yasin-i Şerif'i okuduktan sonra: " Ya Rabbi! Okuduğum Yasin-i Şeriflerin sevabını senin yüce katına emanet ediyorum, senden başka ma'budun(ibadete layık hiç bir ilah) yoktur. Sen kemaliyle bilen ve kemaliyle işitensin." diyerek dua ve niyazda bulunulur. 

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.