2016 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü'nde ne alınır?

2016 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü'nde ne alınır?

Öğrenciler, Kasım Ayı'nın ortasında olduğumuz şu günlerde yaklaşan Öğretmenler Günü'nün ne zaman olduğunu merak ediyor. Okul hayatının en önemli kişileri olan Öğretmenlerini sevindirmek isteyen öğrenciler, Öğretmenler Günü ne zaman? sorusunu soruyor.

2016 Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Hepimizin geçtiği okul sıralarında bizi eğiten, yetiştiren ve eğitim hayatının en değerli öznesi olan Öğretmenlerimizi sevindirebilmek için binlerce öğrenci Öğretmenler Günü'nün tarihini merak etmeye başladı. Bu yüzden internet üzerinde; Öğretmenler Günü ne zaman 2016, Öğretmenler Günü'ne ne kadar kaldı?, Öğretmenler Günü Kasım Ayı'nın kaçında? gibi soruların yanıtları aranıyor.

2016 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü'ne ne kadar kaldı?

2016 yılında Öğretmenler Günü, Türkiye'de her sene kutlandığı tarih olan 24 Kasım'da olacak. Bu tarih ise Perşembe gününe denk geliyor. Yani Öğretmenler Günü'ne 6 gün kaldı.

Öğretmenler Günü nedir? Nasıl Ortaya çıktı?

Öğretmenler Günü, Dünya genelinde UNESCO'nun tavsiyesi ile kutlanan ve öğretmenlere ayrılan bir gündür. Türkiye'den farklı olarak, Öğretmenler Günü Dünya'da 5 Ekim tarihinde kutlanır. Bunun nedeni ise 5 Ekim 1966 günü Paris'te toplanan “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’ etkinliğidir. 5 Ekim 1994 günü bu tarih referans gösterilerek Öğretmenler Günü ilan edildi.

Türkiye'de ise 1981 yılından itibaren her 24 Kasım'da öğretmenler günü kutlanır.

Öğretmenler Günü'nde ne alınır?

İnternet üzerinden veya hediye satan mağazalardan öğretmeninize pek çok hediye alabilirsiniz. Öğretmeninizin bu güzel gününü hatırlamanız ve kutlamanız bile aslında yeterlidir. Yine de bu güzel günü ona vereceğiniz bir hediye ile tamamlamak istiyorsanız, farklı hediye tavsiyelerimiz var;

- Çiçek alabilirsiniz. Öğretmenler Günü'nde pek çok öğrenci, öğretmenine çiçek almayı tercih ediyor.
- Kendinizin hazırladığı güzel tebrik katları hediye edebilirsiniz. Tebrik kartı hazırlamak için kırtasiyelerden gerekli malzemeleri temin edebilirsiniz.
- İnternetten veya mağazalardan satılan Öğretmenler Günü'ne özel Plaket, Madalyon gibi farklı hediyeleri satın alabilirsiniz.
- Çikolata hediye edebilirsiniz.
- Öğretmeninize özel Bardak veya Kupa hediye edebilirsiniz.
- Öğretmeninize güzel bir dolma kalem hediye edebilirsiniz. Hem nostaljik bir hediye olması, hem de eğitimciliği hatırlatması bakımından kalem son derece şık bir hediyedir.
- Öğretmeniniz Bayan ise Cüzdan, Erkek ise Kravat hediye edebilirsiniz.
- Öğretmeninize resim koyabileceği bir çerçeve hediye edebilirsiniz.
- Güzel bir kitap hediye edilebilirsiniz.

 

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.