2016 Öğretmen Atalamaları taban puanları ne kadar?

2016 Öğretmen Atalamaları taban puanları ne kadar?

Öğretmen atamalarında geçerli olacak taban puanlarının tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Taban puanların bir hayli düşük olduğu liste haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı, dün açıkladığı 2016 Sözleşmeli Öğretmen Atamalarının ertesinde, 2016 Öğretmen Atamaları taban puanlarını da yayınlandı. 20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Atamaları taban puanları bu sene düşüklüğü ile dikkat çekiyor. Bu sene taban puan 50 ile atanan öğretmen dahi olması dikkat çekiyor.

MEB'in TABAN PUANLARI LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği gibi dün 20 bin Sözleşmeli Öğretmenin atamasını gerçekleştirmişti. Atamaların ardından en merak edilen konulardan biri atama taban puanları oldu.

Atamalardan sonra ortaya çıkan Mülakat ve KPSS taban puanlarına göre;

Metal Teknolojisine 100 taban puanla atama yapılırken, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi branşında 60, Arapça branşında 60,33, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Hukuk branşında 62,66 taban puanla atama yapıldı.

Atamaların en dikkat çekici noktası ise 50 taban puan ile atama yapılması oldu. Aynı zamanda en düşük KPSS puanı ile atama yapılan branş ise Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri oldu.

 

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.