2016 Mevlid Kandili'ne ne kadar kaldı? Mevlid Kandili hangi gün?

2016 Mevlid Kandili'ne ne kadar kaldı? Mevlid Kandili hangi gün?

Mevlid Kandili veya Velayed Kandili, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in dünyayı şereflendirdiği gün olarak biz Müslümanlarca ibadetler ve dualar ile icra edilir. Bu sebeple pek çok kişi Mevlid Kandili ne zaman? 2016 Mevlid kandili hangi gün? soruları soruuyor

Mevlid Kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum gecesidir. Hicri olarak Rebiülevvel Ayı'nın 11.Günü'nü 12.Günü'ne bağlayan gece olan bu mübarek gece, kullandığımız Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki gün farkından ötürü her sene değişiyor.

Mevlid Kandili biz Müslümanlar için bulunmaz bir ibadet fırsatıdır. Bu kutlu gecede ibadetlerin faziletleri kat kat artmaktadır. Bu mübarek günde Mevlid'ler okumak, namazlar kılmak, dualar etmek ve iyilikler dolu bir gün geçirmek bu geceden alacağımız faziletleri de arttıracaktır.

Bu mübarek gecenin nurundan faydalanmak isteyen Müslüman halkımız internette; 2016 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'ne ne kadar kaldı? gibi soruların yanıtlarını arıyor.

2016 Mevlid Kandili ne zaman?

2016 yılında Rebiülevvel Ayı'nın 11.Günü ile 12.Günü'nü birbirine bağlayacak gece 11 Aralık Pazar gecesi olacak. 11 Aralık 2016'da Mevlid Kandili'ni icra edeceğiz. Mevlid Kandili'ne bugünden itibaren sadece 4 gün kadar bir süre kaldı.

Rebiülevvel Ayı 1 Aralık 2016 itibari ile başladı.

Rebiülevvel Ayı'nın önemi nedir?

Rebiülevvel Ayı biz Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Bu ay içerisinde Peygamber Efendimiz (s.a.v) dünyaya geldiği gibi, bazı önemli olaylar da yaşanmıştır. Bunlar;

-Hicret bu ay içinde gerçekleşmiştir.
- Kuba Mescidi bu ay içinde inşa edilmiştir.
- Peygamber Efendimiz (s.a.v) Medine'yi şereflendirmiştir.
- Mescid-i Nebevi inşasına başlanmıştır.
 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.