2016 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi güne denk geliyor?

2016 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi güne denk geliyor?

Hicri Rebiülevvel Ayı'nın 12.Gecesi olan Mevlid Kandili veya başka deyişle Velayed Kandili, Miladi Takvim'de her sene değişiyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in Doğum Gecesi'ni ifade eden Mevlid Kandili'nin 2016'da ne zaman olacağı merak ediliyor.

Mevlid "Doğum Zamanı" demektir. Mevlid Kandili ise Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğum gecesi olan gündür. Hicri Takvim'de bu vakit Rebiülevvel Ayı'nın 12.Gecesi'ne denk gelmektedir. Fakat kullandığımız Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki gün farkı nedeniyle her sene bu vakit değişmektedir.

İbadetlerin sıklaşacağı, Camilerin dolup taşacağı bu mübarek günü 2016 yılının son Dini Günü'dür. Bu mübarek gece'nin nurundan istifade etmek isteyen Müslüman toplumumuz; 2016 Mevlid Kandili ne zaman? 2016 Mevlid Kandili hangi gün? 2016 Mevlid Kandili'ne kaç gün kaldı? gibi soruları sıkça aramakta.

2016 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2016 Yılının son Kandil'i olma özelliği taşıyan ve Peygamber Efendimiz'in (asm) doğum gecesi olan Mevlid Kandili 2016 yılı içinde 11 Aralık 2016 tarihine denk geliyor. 11 Aralık 2016 ise Pazar Günü olacak. Mevlid Kandili'ne bugünden itibaren sadece 13 gün süre kaldı.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in doğumu ile ilgili kullanılan terimler ise şu şekilde;

Mevlid en-Nebi (çoğulu el-Mevlid) Peygamberin doğumu (Arapça) Milad en-Nebi Peygamberin doğumu (Arapça/urduca) Mevlid-i Şerif Mübarek doğuş (Türkçe) Mevlid-i Şerif Mübarek doğuş (Urduca) Eyd el-Mevliden -Nebevi Peygamberin doğum Kutlaması (Arapça) Eiyd-e-Milad-un-Nebi Peygamberin doğum Kutlaması (Urduca) Yevm un-Nebi Muhammed'in günü (Arapça) Mevlid er-Resul Allahın elçisinin doğum günü (Malay) Bu terimlerin çoğu Arapça ve-le-de (V-L-D) kökünden gelmektedir. Anlamı "doğum vermek", "yapmak", veya "yaratmak".

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.