2016 Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlid Kandili'nde neler yapılmalı?

2016 Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlid Kandili'nde neler yapılmalı?

İslam Alemi için 2016 yılının son dini günü yaklaşıyor. Mevlid Kandili veya Velayed Kandili için günler sayılı. İslam Dünyası'nın heyecanla beklediği bu mübarek gün için Camiler yine dolacak, ibadetler yine sıklaşacak. Peki Mevlid Kandili ne zaman?

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğum gecesini ifade eden güne Mevlid Kandili ismi verilir. Hicri olarak ise bu mübarek gün Rebiülevvel Ayı'nın 11.Gecesidir. Fakat kullandığımız Miladi Takvim, Hicri Takvim ile farklıdır ve bu yüzden Miladi olarak bu tarih değişmektedir.

Müslüman Halkımız için ibadet ve bolca dua için bir fırsat olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Bu yüzden internette pek çok kişi; "Mevlid Kandili 2016 ne zaman? 2016 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili'ne ne kadar kaldı? Mevlid Kandili'ne kaç gün kaldı? Mevlid Kandilinde hangi ibadler yapılır?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Bizler de Risale Haber olarak sizin için cevaplandırdık.

2016 Mevlid Kandili ne zaman?

nurs_mevlid6.20110904164744.jpg

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.m)'ın doğum gecesi olan Mevlid Kandili, Dünya'nın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de ibadet dolu geçecek. Pek çok kişi o gece camileri hınca hınç dolup taşıracak, dualar edecek, Kur'an-ı Kerim okuyacak. Mevlid Kandili'nden istifade etme fırsatını kaçırmak isteyen toplumumuz, Mevlid Kandili'nin ne zaman olduğunu merak ediyor.

Mevlid Kandili 2016 yılında 11 Aralık 2016 gününe denk geliyor. Bu mübarek gün Pazar gününe denk gelecek. Rebiülevvel Ayı ise bu sene 1 Aralık 2016'da başlayacak.

Mevlid Kandili'ne 13 gün kaldı.

Mevlid Kandili'nde Neler Yapılabilir? Mevlid Kandili İbadetleri...

cami-ibadet.jpg

Mevlid Kandili Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in doğum gecesidir. Bu sebeple biz Müslümanlar için en önemli günlerden biridir. Mevlid Kandili bizim için aynı anda ibadetleri arttırma, Camilere gidip namazlarımızı kılma, hutbeleri dinleme, Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okuma gibi pek çok ibadet fırsatını beraberinde getiriyor.

-Mevlid Gecesi yapılacak ibadetler içinde Camilerde toplanmak bulunuyor. Camilerde toplanarak mevlid kasidesi okumak, Cemaat'e ikramda bulunmak ve topluca dua etmek yapılacak en faziletli ibadetler arasında bulunuyor.
-Mevlid Kandili günü ve gecesi fakirleri doyurmak ve sevindirmek, yardım etmek, iyilik etmek gibi Efendimiz (s.a.v)'in bize yol gösterdiği iyi davranışları yerine getirmek, bu gece'nin faziletinden istifade etme yolu açacaktır.
-Mevlid Kandili vakit namazlarını kaçırmamak, nafile namazlar kılmak, Mevlid Kandili gecesi bolca dua etmek, Mevlid Kandili'ne özel dualar etmek bu geceyi güzel bir şekilde idrak etmek için önemlidir.
-Mevlid Kandili'nde oruç tutmak pek faziletlidir. Mevlid Kandili'nde ve ertesi gününde (Pazar ve Pazartesi) oruç tutmakta bir beis yoktur.
-Peygamberimiz (S.A.V.)'e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okumalıyız. Can ü gönülden, "Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resûlallah" demeliyiz.
-Kandil Simidi veya tatlı yiyecekler dağıtılabilir. Bu güzel gece de ikramlarda ve paylaşımlarda bulunmak, Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağını güçlendirecektir.
-Bu gece tesbih namazı kılınabilir.
-Resulullah'ın doğum zamanında görülen mücizeleri, halleri ve gelişen olayları okumak bu gece için yapılacak ibadetler arasındadır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.