2016 MEBBİS Öğretmen Girişi - Görevine iade edilen Öğretmenler nasıl öğrenebilir?

2016 MEBBİS Öğretmen Girişi - Görevine iade edilen Öğretmenler nasıl öğrenebilir?

FETÖ Operasyonlarından en çok etkilenen kurum MEB oldu. MEB içerisinde de pek çok Öğretmen FETÖ soruşturmaları sonucu açığa alındı veya ihraç edildi. Fakat daha sonra yürütülen incelemelerde temiz olanlar görevine iade edildi. Peki bunlar kimler?

15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü Mensupları'nın denediği hain Darbe Girişimi'nin ertesinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında pek çok kişi FETÖ soruşturmaları sonucunda önce açığa alındı, sonra ihraç edildi. Fakat bu ihraçlar sırasında beklenmedik bir durum oluştu ve FETÖ ile ilişkisi bulunmayanlar da bu ihraçlardan etkilendi. Daha sonra başlayan süreç ile temiz olanların göreve dönmesi sağlanmaya başladı.

Paralel Devlet Yapılanması FETÖ operasyonlarından en çok etkilenen kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı oldu. KHK ile açığa alınan ve ihraç edilen personel sayısının en fazla olduğu MEB'te de daha sonra yapılan incelemeler ve bireysel başvurular sonucundan bazı öğretmenler görevine iade edildi bile. Peki göreve iade nasıl öğrenilir?

2016 MEBBİS Öğretmen Girişi

MEBBİS, Öğretmenlerin başucu kılavuzlarından biridir. Öğretmenlerin bireysel işlemleri için kullanılan MEBBİS sayesinde öğretmenler bireysel ve kurumsal pek çok işini online olarak halledebilmektedir.

Görevine iade edilen öğretmenlere tebliğ en kısa zamanda yapılacak. Fakat tebliğ'den önce görevine dönüp dönmediğini MEBBİS üzerinden görebilecek mağdur öğretmenler, bunu tek bir yolla öğrenebilirler.

https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden T.C. Kimlik Numarası, bireysel şifreleri ve güvenlik kodunu giren öğretmenler, sisteme girdikten sonra, öğretmenler ilgili olan modülde "Görevde" yazısını görürlerse görevlerine devam edebilirler demektir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.