2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite Öğrencilerinin gözü kulağı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na çevrilmiş durumda. Milyonlarca yeni üniversite öğrencisi ile henüz KYK'nın burs-kredi imkanlarından yararlanmamış öğrencleri kapsayan başvuruların sonuçları ne zaman açıklanır?

Bilindiği gibi 2016 yılının Burs başvuruları 12 Ekim 2016 tarihi itibariyle sona erdi. Üniversite hayatında Burs ve Kredi imkanıyla rahat bir öğrenim geçirmek isteyen milyonlarca Üniversite öğrencisi KYK Burs ve Kredi sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Özellikle bu yıl Üniversite 1.Sınıf öğrencilerine sadece Ocak ayı ödemesinin değil, Ekim,Kasım,Aralık ve Ocak ayları ödemesinin yapılacak olması gözleri KYK'dan yapılacak açıklamaya çevirmiş durumda.

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak henüz belli değil. Fakat sürecin Kasım Ayı gelmeden tamamalanması bekleniyor. Yani yaklaşık 2 hafta içinde sonuçlar büyük ihtimalle açıklanacak.

Sonuçlar açıklandığı an https://sonuc.kyk.gov.tr/# sitesinde görülecek ve T.C. Kimlik Numarası ile Burs mu yoksa Kredi mi almaya hak kazandığınız belli olacak.

Burs çıkmayan herkese mutlaka Kredi çıkacaktır. Devlet Bursu veya Başbakanlık Bursu olarak bilinen bu burs, 4 yıllık veya 2 yıllık eğitim süresince verilir ve mezuniyetten sonra geri istenmez. Fakat eğer Burs almaya hak kazanamazsanız aynı miktarda para alırsınız, fakat mezuniyet sonrası bu parayı geri ödemeniz gereklidir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.