2016 KYK Burs başvurusu nasıl yapılır? Burs Almak isteyen öğrenciler dikkat

2016 KYK Burs başvurusu nasıl yapılır? Burs Almak isteyen öğrenciler dikkat

Üniversiteye yeni başlamış olan veya geçtiğimiz yıllarda burs başvurularını kaçıranlar için 2016 yılı Burs ve Kredi başvuruları devam ediyor. KYK'nın burs imkanlarından faydalanmak için burs başvurusunun nasıl yapıldığının detayları haberimizde...

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Lisans veya Önlisans öğrencileri için sunduğu Burs ve Kredi imkanının başvuruları devam ediyor. Burs veya Kredi başvurusu yapmak isteyenler için son tarih yaklaşıyor. Peki KYK Burs Başvurusu nasıl yapılır?

2016 Yılında KYK Burs ve Kredi Başvurusu için son tarih 12 Ekim 2016 Çarşamba günü. Yani öğrencilerin son 6 gün içinde Burs ve Kredi için başvurmaları gerekmektedir.

KYK Burs başvurusu yapmak için, KYK'nın https://kredibursbasvuru.gsb.gov.tr/web/2016_KRD_BSV/basvuruGirisAnaSayfa.do sitesine girmeniz ve gereken formu doldurmanız gerekmektedir. Bu sayfada burs ile ilgili bilgiler de yer almaktadır.

Burs Başvurusu yaparken nelere dikkat edilmelidir?

-Burs veya Kredi başvurusu yaparken verdiğiniz bilgilerin tamamen doğru olması gerekmektedir. Kurum bilgilerin doğruluğunu en ince detayları ile araştıracaktır. Bilgileri yanlış olanların burs veya kredi şansı olmayacaktır.

-Online başvuru yaparken sitede bulunan her alanı dikkatlice inceleyiniz.

-Hatalı, Eksik veya yanlış bildirim yapmayınız, aksi takdirde burs ve kredi hakkından muaf tutulursunuz.

-Bekar öğrenciler ebeveynlerine (anne ve babalarına) ait gelir durumu bilgilerini doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurmalıdırlar.

-Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

- Kurum burs ve kredi ile ilgili bilgileri cep telefonunuz veya e-posta'nıza yapacaktır. Bu bilgilerin de doğru ve güncel olması gerekmektedir.

Burs Hakkı Kazanamayan Öğrencilere ne olacak?

2016 yılında da her sene olduğu gibi bazı kişiler eğitim hayatı boyunca Burs alma hakkı kazanırken, bazıları kazanamayacak. Bu durumda burs kazanamayan öğrenciler doğrudan "Öğrenim Kredisi" alma hakkı kazanacaktır.

Öğrenim Kredisi ise, bursun aksine, eğitim hayatı boyunca öğrencinin alacağı tutarda paranın, öğrenim hayatı son bulduktan sonra devlete geri ödenmesi ile oluşur. Yani 2 yıl veya 4 yıl devletten para alan öğrenci, öğrenim süresi sonunda bu meblayı devlete geri ödeyecektir.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.