2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ne zaman açıklanacak?

3.5 Milyon Adayın katılımı ile gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim'in zorlu maratonu sona erdi. ÖSYM'nin sınavın hemen ertesinde soru ve cevaplarını da yayınlaması ile birlikte, memur adayları kendi puanlarını hesapladı. Fakat yine de son söz ÖSYM'de...

Memur olmak isteyen Lise ve Dengi okul mezunlarının katılımı ile gerçekleştirilen 2016 KPSS Ortaöğretim, 3.5 Milyon'a yakın kişinin katılımı ile 20 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan sınav, 12.00'da bitti. Hemen bir saat sonra ise ÖSYM tarafından sınavın soru ve cevapları açıklandı.

Soru ve cevapların açıklanması ile öğrenciler puanlarını hesaplamaya başladı. Elbette ki son söz ÖSYM'nin sonuçları açıklaması ile olacak. Memuriyet isteyen milyonlarca kişi ÖSYM'nin sonuçları ne zaman açıklayacağını merak ediyor. Peki 2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları (2016)

Bundan bir önceki KPSS Ortaöğretim'in sonuçları, sınavın bitişinden 19 gün sonra açıklanmıştı. Elbette ki o zamanki katılım, şimdikine göre çok daha düşüktü. Bu yüzden sürecin biraz daha uzaması olası.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

Elbette ki bunların konuşulabilmesi için KPSS Sonuçlarının açıklanması beklenecek. KPSS Sonuçları açıklandığı an Risale Haber'de duyurulacaktır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.