2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda Apartman soruları yanlış mıydı?

2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda Apartman soruları yanlış mıydı?

2016 yılında 3.5 Milyon memur adayının katılımı ile gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim saat 12.00'da sona erdi. Sınavın bitişi ile birlikte adaylar da soruları tartışmaya başladı. En çok dikkat çeken yer ise apartman soruları oldu. Sorular yanlış mıydı?

2016 KPSS Maratonu, bugün yapılan Ortaöğretim Sınavı ile sona erdi. Saat 10.00'da başlayan sınava 3.5 Milyon aday katıldı. Sınav saat 12.00'da sona erdi. Yoğun katılımlı sınavdan sonra adaylar soruları tartışmaya başladı. Özellikle Türkçe bölümünde sorulan "apartman sorusu" adayların dikkatini çekti. Sorunun yanlış olduğunu iddia edenler var.

Adaylara Türkçe alanından 30 adet soru soruldu. Adaylara göre bu bölüm nispeten kolay olsa da, bir soru özellikle sosyal medya'da çokça tartışılıyor. Adaylar'ın apartman sorusu olarak adlandırdığı Türkçe sorusu şu şekilde soruldu;

 Bakır, Avcı, Fırtına, Cevizci ve Ekici ailelerin oturduğu bir bina ile ilgiliydi. Bakır ailesi birinci katta oturmaktadı. Ekici ailesi ve Bakır ailesi 1. kat olan zemin katı paylaşıyordu. Cevizci duman aileleri 2. kat olan orta katta yaşıyorlardı. Fırtına ve avcı aileleri 3. kat olan üst katta oturuyordu. ÖSYM verdiği apartman ile ilgili bilgiden sonra adaylara bununla ilgili sorular sordu.

Adaylar bu sorular için özellikle sınav kağıdına apartman çizdiğini söylüyor. Pek çok kişi de Türkçe bölümünde bu soru neden soruldu merak ediyor. Soru Sosyal-Medya'nın diline düşmüş durumda. Pek çok twitter kullanıcısı Fırtına, Cevizci ve Ekici Ailesine dair tweet atıyor.

Bazı adaylar bu sorulardan birinde yanlışlık iddia olduğunu iddia ediyor. İlk gelen duyumlara göre bu soru'da bir yanlışlık yok. Fakat yine de ÖSYM'nin soru ve cevapları açıklama zamanını beklemekte fayda var.

Siz değerli memur adayları altta bulunan yorum bölümünden bu 3 soru ile ilgili görüşünüzü yazabilirsiniz.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
23 Yorum