2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı ne zaman yapılacak?

2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı ne zaman yapılacak?

2016 yılında yapılacak KPSS'lerin sonuncusu olan Ortaöğretim KPSS için geri sayım başladı. Binlerce Lise Mezunu memur adayı sınav için gün sayıyor. KPSS Ortaöğretim Sınavı ne zaman yapılacak? saat kaçta? işte detaylar...

Ortaöğretim düzeyinde eğitim almış ve memurluk hayalleri kuran binlerce adayın katılacağı KPSS Ortaöğretim 2016 giderek yaklaşıyor. Bu zorlu sınavın sınav tarihi ve saati merak ediliyor. Kamu'da görev almak isteyen Lise mezunu memur adayları çalışmalarına hız verdi. 2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı ne zaman? Sınav Saat Kaçta? soruları yanıt buluyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ertesinde Kamu'da çalışan ve FETÖ ile ilgisi bulunan binlerce memur görevinden uzaklaştırıldı. Bu da Devlet bünyesinde bir memur açığı doğmasına neden oldu. Bu sebeple bu sene düzenlenen tüm KPSS Düzeylerine ilgi bir hayli yoğun. Bu yoğunluktan KPSS Ortaöğretim de nasibini aldı. Rekor düzeyde başvuru yapılan sınav bu sene bir hayli zorlu geçecek gibi duruyor.

2016 KPSS Ortaöğretim Ne Zaman?

ÖSYM, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra pek çok sınavın tarihinde değişikliğe gitti. Bu değişikliklerden KPSS Sınavları da etkilendi. 2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı 20 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Daha önce saat 09.30 olarak duyurulan sınav saati de sabah saat 10.00'a alındı. Yani 20 Kasım 2016 Pazar günü yapılacak KPSS Ortaöğretim Sınavı sabah saat 10.00'da yapılacak.

Sınav esnasında uyulması gereken kurallara ve adayın yanında bulunmaması veya bulunması gereken belgelere dikkat etmeyenlerin sınavı geçersiz sayılacak.

Bu sene KPSS adaylarının merak ettiği bir diğer konu ise Kamu Kurumlarına ne kadar memur alınacağı. 2016 için henüz resmi bir rakam açıklanmasa da, 2017 için açıklanan 70 bin gibi büyük bir rakam adayları umutlandırıyor. Fakat yetkililerden gelen farklı açıklamalar da kafaları karıştırmış durumda. Konu ile ilgili gelişmeleri Risalehaber.com'dan takip edebilirsiniz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.