2016 KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi ne zaman? Sınav Saat Kaçta?

2016 KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi ne zaman? Sınav Saat Kaçta?

2016 yılının son KPSS sınavı olan ve memur adayı Lise Mezunlarının merakla beklediği KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? Sınav Saat Kaçta? Memur adayları kaç dakika sınavda bulunacak? İşte 2016 KPSS Ortaöğretim ile ilgili bilgiler...

Ortaöğretim ve Lise dengi okulların katılacağı 2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı giderek yaklaşıyor. Memur adaylarını büyük bir heyecan sarmışken, henüz bilmeyenler 2016 KPSS Ortaöğretim ne zaman? Sınav Saat Kaçta yapılacak gibi soruların cevabını arıyor.

Peki KPSS sınavı ayın kaçında olacak? Sınav Kaç Saat sürecek?

ÖSYM Sınav tarihini daha önce yaptığı bir açıklama ile değiştirmişti. Başvuru tarihlerinin bitmesinin ardından sınav tarihi merak ediliyordu.

2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sabah 09.30'da başlayacak.

Sınav esnasında kurallara uymayanın sınavı iptal edilecek ve geçersiz sayılacak.

2016 ve 2017'de Kaç Bin Memur Alınacak?

KPSS Ortaöğretim Sınavına giren adayların merak ettiği bir diğer konu ise önümüzdeki dönemlerde kaç bin memur alınacağı oldu. Bu sene Kamu tarihinin en büyük memur alımı olacağı kesin. 15 Temmuz 2016'da FETÖ'cü askerlerin gerçekleştirdiği Darbe Girişiminin ardından, Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ ile alakası olduğu tespit edilen 70 Bin'e yakın personel görevinden uzaklaştırıldı.

Fakat bütün bunlara rağmen bu sene kaç bin memur alanacağı henüz kesinlik kazanmış durumda değil. Kamu'daki personel açığının kapanması için yüksek sayıda memur alınacağı ise kesin gibi.

 

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.