2016 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Soru ve Cevapları (Sınav Zor Muydu? Kolay Mıydı?)

2016 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Soru ve Cevapları (Sınav Zor Muydu? Kolay Mıydı?)

2016 KPSS için beklenen gün geldi çattı. Memur olma hayalleri ile KPSS'ye girecek olan milyonlarca adayı zorlu bir genel kültür bölümü bekliyor. Sınav'ın ertesinde herkes KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek soruları nasıldı? Sınav zor muydu? sorusunu soruyor..

2016 KPSS Ortaöğretim, senenin son yapılacak olan KPSS Sınavı olma özelliği taşıyor. Lise ve dengi okul mezunu olan milyonlarca memur adayı 20 Kasım 2016'da saat 10.00'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim'de memur olma hayallerini gerçekleştirmek için ter dökecek. Sınava bu sene rekor bir başvuru sayısı oldu. KPSS Ortaöğretim 2016'ya tam 3.5 Milyon aday girecek.

2016 KPSS Ortaöğretim Sınavında en önemli alan ise Genel Yetenek. Bu bölüm adaylar için en ayırıcı olan bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 60 Soru sorulacak olan Genel Yetenek Bölümünde ders dağılımı şu şekilde;

- Türkçe bölümünden 30 soru
- Matematik bölümünden 30 soru

Adaylara Türkçe bölümünden sorulacak sorularda daha çok Dil Bilgisi, Sözcük Bilgisi, Anlatım Özellikleri, Okuduğunu anlama konularından sorular çıkıyor.

Matematik alanı ise adayları en çok zorlayacak olan alan olarak karşımıza çıkıyor. 30 Soruluk Matematik Sınavı'nda adaylara Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorular sorulacak.

2016 KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Zor Muydu?

2016 yılında yapılacak son KPSS olan Ortaöğretim Sınavı'nda Genel Yetenek Bölümü sorularının zorluğu merak ediliyor. KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek'te 60 soru vardı.

Peki KPSS Ortaöğretim Genel Kültür nasıldı? KPSS Ortaöğretim Genel Yetenek Zor muydu? KPSS Ortaöğretim 2016 Genel Yetenek Soru ve Cevapları...

KPSS Ortaöğretim 2016'da Genel Yetenek'in sizin için nasıl geçtiğini, soruların zor mu kolay mı olduğunu, Genel Yetenek alanının sizin için nasıl geçtiğini ve sizce yanlış soru olup olmadığını altta bulunan yorum bölümünden payaşarak hem milyonlarca insan ile kıyas yapabilir, hem de onlarla soruları tartışabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.