2016 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Soru ve Cevapları (Sınav Zor muydu? Kolay mıydı?)

2016 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Soru ve Cevapları (Sınav Zor muydu? Kolay mıydı?)

2016 KPSS için beklenen gün geldi çattı. Memur olma hayalleri ile KPSS'ye girecek olan milyonlarca adayı zorlu bir genel kültür bölümü bekliyor. Sınav'ın ertesinde herkes KPSS Ortaöğretim Genel Kültür soruları nasıldı? Sınav zor muydu? sorusunu soruyor.

2016 KPSS Ortaöğretim, senenin son yapılacak olan KPSS Sınavı olma özelliği taşıyor. Lise ve dengi okul mezunu olan milyonlarca memur adayı 20 Kasım 2016'da saat 10.00'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim'de memur olma hayallerini gerçekleştirmek için ter dökecek. Sınava bu sene rekor bir başvuru sayısı oldu. KPSS Ortaöğretim 2016'ya tam 3.5 Milyon aday girecek.

Saat 10.00'da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim'in belki de en belirleyici bölümü Genel Kültür olarak karşımıza çıkıyor. 60 soru sorulacak Genel Kültür Bölümü'ndeki ders dağılımı ise şu şekilde;

- Tarih Bölümünden 27 soru
- Vatandaşlık bölümünden 9 soru
- Coğrafya bölümünde 18 Soru
- Güncel Bilgiler bölümünde 6 soru sorulacak.

Tarih Bölümünde sorular'dan 9 veya 10'u Eski Türk Devletleri ve Osmanlı Devleti olarak karşımıza çıkıyor. Selçuklu Devleti'nden 3-4 Soru gelebilir.  Geri kalanlar ise daha çok İnkilap Tarihi olarak karşımıza çıkıyor.

Vatandaşlık Bölümünde Temel Hukuk Kavramları ile Medeni Hukuk soruları ile Anayasa Hukuku ile İdari Hukuk alanında sorular karşımıza çıkıyor.

Coğrafya Bölümünde ise Türkiye'nin Fiziki, İdari ve Beşeri yapılarından sorular çıkacaktır.

Son olarak Güncel Bilgiler'de ülkemizde ve Dünya'da yaşanan son gelişmelerden sorular çıkmaktadır.

2016 KPSS Ortaöğretim Güncel Bilgiler Zor Muydu?

2016 yılında yapılacak son KPSS olan Ortaöğretim Sınavı'nda Genel Kültür Bölümü sorularının zorluğu merak ediliyor. KPSS Ortaöğretim Genel Kültür'de 60 soru vardı.

Peki KPSS Ortaöğretim Genel Kültür nasıldı? KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Zor muydu? KPSS Ortaöğretim 2016 Genel Kültür Soru ve Cevapları...

KPSS Ortaöğretim 2016'da Genel Kültür'ün sizin için nasıl geçtiğini, soruların zor mu kolay mı olduğunu, Genel Kültür alanının sizin için nasıl geçtiğini ve sizce yanlış soru olup olmadığını altta bulunan yorum bölümünden payaşarak hem milyonlarca insan ile kıyas yapabilir, hem de onlarla soruları tartışabilirsiniz.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum