2016 KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvurusu nasıl yapılır?

2016 KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvurusu nasıl yapılır?

2016 KPSS Önlisans süreci 16 Ekim 2016'da başlamıştı. Yapılan sınavın ardından uzun süren bekleyiş dün bitti ve 8 Kasım 2016 itibari ile sonuçlar nihayet açıklandı. Memur olmak isteyen 2 yıllık mezunları şimdi tercih sürecini bekliyor.

16 Ekim 2016 Pazar günü saat 09.30'da yapılan KPSS Önlisans'ın sonuçları 8 Kasım'da açıklandı. Memur olmak için uzun süren uğraşlarının neticesini dün itibari ile aldı. Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olmuş memur adayları şimdi merakla tercihlerin başlamasını bekliyor.

15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının denediği Darbe Girişimi neticisinde çıkan OHAL ile binlerce devlet memuru FETÖ ile alakası olduğu gerekçesi ile görevinden ihraç edilmişti. Bu durum da kamu kurumlarında bir memur açığının doğmasına neden olmuştu.

Bu yüzden bu sene düzenlenen KPSS'lere yoğun ilgi var. KPSS Ortaöğretim Sınavı sürecinden önce, KPSS Önlisans'ın tercih süreci de merak ediliyor. KPSS Önlisans tercihleri ne zaman? KPSS Önlisans tercihleri nasıl yapılır? KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? gibi sorular yanıt buluyor.

2016 KPSS Önlisans Tercihleri ne zaman?

2016 KPSS Önlisans Tercihleri 14 Kasım 2016 Pazartesi günü başlayacak. 23 Kasım Çarşamba ise KPSS Önlisans tercihleri bitecek.

ÖSYM'nin resmi sitesinden yayınlanacak olan tercih kılavuzu da bu tarihler arasında ulaşılabilir olacak. Yani önümüzdeki Pazartesi itibari ile KPSS Önlisans Tercih Kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.