2016 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş 16 Ekim tarihiyle başlarken, önlisans mezunları puanlarına göre ve devlet kurumlarının koşullarına göre devlet memuru olabilecek. Genel olarak sınav soruları nasıldı, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı, önlisans sınavı 16 Ekim 2016 gerçekleşti. 09:30’ta başlayan sınav 11:30’ta sona erdi. Sınavda 120 soru soruldu ve her bir soruya bir dakikalık cevap hakkı bulunmakta. Sınava giren adayların en çok zorlandığı tarih soruları oldu. 27 tarih sorusunda, 5 öncüllü sorunun olması dikkat çekti. ÖSYM öncüllü soru tarzını en çok tarih sorularında sorarken, bu kadar az çıkması, yorumdan çok soruların bilgiye yönelik olarak yorumlandı.

KPSS önlisans sınavı biter bitmez, memur olmak isteyen önlisans mezunlarının sonuç heyecanı başladı. Aldıkları puana göre devlet kurumlarına başvuru yapabilecek olan mezunlar sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını beklemekte. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) sonuçlara dair herhangi bir açıklama gelmedi. ÖSYM’nin sınav ve sonuç takvimine bakıldığında sonuçlar, sınav tarihinden iki hafta sonra açıklanması gerekiyor. 20 Kasım’da yapılacak olan ortaöğretim sınavının sonuçları ile birlikte yayınlanma durumu da söz konusu olunca, sonuçlar için başka tarih 1 aydan fazla olabilir. Kurumun standart sonuçları işleyiş tarihi (2 hafta) bu şekilde gözükürken, ÖSYM sonuçları açıklar açıklamaz sitemizde olacaktır.

KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman olacak?

ÖSYM ortaöğretim sınavında tarih değişikliğine gitti. 23 Ekim’de yapılacak olan sınav 20 Kasım’a ertelendi. Saatinde de değişiklik yaşandı. 09:30’ta olması gereken sınavı saat 10:00’da yapılacak.

Sınavda yanınızda olması gerekenler nelerdir?

Kurum sınav zamanında yanınızda bulunması gerekenleri açıkladı. Nüfus cüzdanı, süresi geçmeyen pasaport, aday asker ise, askeri kimlik belgesi yanında bulundurması gerekmektedir. Aday kimlik belgesinin fotokopisi ile gelirse, sınava alınmayacak, sınavı kabul edilmeyecektir.

Sınavda yanınızda olmaması gerekenler nelerdir?

Cüzdan, cep telefonu, teknolojik aletler, çanta, saat, anahtar, kitap, ders notları, defter, müsvedde kağıt, su haricinde (şeffaf plastik ve üzerinde etiketi olmayan) içecekler. 

Hangi sınavların tarihleri değişti?

23 Ekim'de yapılması beklenen ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak. (Sınav saati 09:30'tan 10:00'a alınmıştır)

6 Kasım'da yapılması beklenen 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.

20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.