2016 KPSS Önlisans Sınav Sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 KPSS Önlisans Sınav Sonuçları ne zaman açıklanır?

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinde okuyup, kamu kurumlarında memur olarak görev almak isteyenlerin katıldığı 2016 KPSS Önlisans Sınavı'nın üstünde 5 gün geçti. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu mu? merak konusu haline geldi.

16 Ekim 2016 tarihinde saat 09.30'da başlayan 2016 KPSS Önlisans sınavı'nın sonuçları ne zaman açıklanacak? Resmi açıklama var mı? soruları sıkça soruluyor. 2017'de 60 bin memur alınacağının açıklanması üzerine tüm gözler KPSS'ye çevrilmiş durumda. Önce Lisans, sonra Önlisans alanında yapılan sınavın bir tek Ortaöğretim sınavı kaldı. 2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı da Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

2016 KPSS Önlisans Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS Önlisans sınavında adayları Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümlerinden 60'ar, toplamda 120 soru soruldu ve 120 Dakika süre verildi. Bu zorlu sınavın ertesinde soru ve cevaplar da yayınlandı. Şu an çoğu aday üç aşağı beş yukarı netlerinden veya puanlarından haberdar olsa da, gözler ÖSYM'nin yapacağı açıklamaya çevrilmiş durumda.

Fakat konu ile ilgili ÖSYM'nin ne resmi hesaplarından, ne resmi sitesinden bir duyuru yayınlanmış durumda değil. Konu ile ilgili görüş bildiren sınav uzmanları da sonuçların Kasım ayı gelmeden duyurulabileceğini söylüyor. Fakat resmi tarih konusunda henüz kimsenin bir bilgisi bulunmamakta.

2016 KPSS Önlisans sonuçları açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden veya ÖSYM'nin Mobil uygulamalarından öğrenilebilecek. Adayın sonucu sadece sonuç açıklama sistemlerinden duyurulacak. Adayın adresine herhangi bir beyanda bulunulmayacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.