2016 KPSS Önlisans Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS Önlisans Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

16 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 09.30'da başlayıp 11.30'da biten 2016 KPSS Önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Memur olma emelleri olan binlerce önlisans mezunu sonuçları bekliyor.

Memur kadrolarına alım yapmak amacıyla gerçekleştirilen ve Önlisans mezunu memur adaylarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Önlisans bölümü 16 Ekim 2016 Pazar günü itibariyle gerçekleştirildi. Dün soru ve cevaplarının da yayınlanmasının ardından adaylar tahmini sonuçlarını elde etse de, sınav sonuçlarının açıklanması atamalar için bekleniyor.

Memur olmak amacıyla sınava giren binlerce aday, yerleştirme tercihlerinden önce ÖSYM'nin sınav sonuçlarını bir anca önce açıklanmasını bekliyor. ÖSYM'nin sınav takvimine göre sonuçların 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Yine de açıklanmış Resmi bir tarih yok.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

KPSS puan hesaplamasında, 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürten ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. Önemli olan ise standart sapma puanı. Bir sorunun ne kadar doğru veya ne kadar yanlış yapıldığına dair soruların standart sapma puanı belli olmaktadır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.