2016 KPSS Önlisans Sınav Giriş Belgesi - Sınav tarihi ne zaman? Saat Kaçta?

2016 KPSS Önlisans Sınav Giriş Belgesi - Sınav tarihi ne zaman? Saat Kaçta?

2016 yılında memur olma hayalleri kuran Üniversite 2 yıllık öğrencileri için son düzlük yaklaşıyor. ÖSYM, Ağustos ayında yaptığı bir açıklama ile KPSS Sınav Tarihlerini değiştirmişti. Yeni sınav tarihi ile sınav saati ve KPSS Önlisans sınav giriş belgesi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin 2016'da düzenleyeceği son KPSS'lerden biri olan ve Önlisans mezunlarının katılacağı 2016 KPSS Önlisans'ın sınav giriş belgeleri yayınlandı. Sınav giriş yerlerini de öğrenebileceğiniz bu belgeleri ve fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da giriştiği hain Darbe Kalkışmasının ertesinde FETÖ ile alakası olan pek çok memur OHAL kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden uzaklaştırılmıştı. Bu da Kamu kurum ve kuruluşlarında memur açığı doğurmuştu. Ertesinde oluşan memur açığı, 2016 yılında düzenlenecek son iki KPSS sınavına olan ilgiyi arttırdı. Keza bu sene geniş kapsamlı bir memur alımı olması bekleniyor.

2016 KPSS Sınav tarihleri ise 22 Ağustos'ta alınan bir karar ile değişmişti. Peki bu kapsamda 2016 KPSS Önlisans Sınav tarihi ne zaman? 2016 KPSS Önlisans sınavı saat kaçta yapılacak? Giriş belgesi nasıl alınır?

2016 KPSS Önlisans Sınav Tarihi ne zaman?

2016 KPSS Önlisans Sınav Tarihi, 22 Ağustos'ta alınan bir karar ile değişti. Bunun üzerine, daha önce 22 Ekim 2016 Cumartesi yapılması beklenen sınav, 16 Ekim 2016 Pazar gününe alındı.

Yani 2016 KPSS Önlisans 16 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sınav saati ise sabah 09.30 olarak belirlendi. Sınav şartlarını, olası soruları ve sınavın ne kadar süreceğini sınavdan önceki gün yayınlayacağız.

2016 KPSS Önlisans Sınav Giriş Belgesi nasıl alınır?

2016 KPSS Önlisans Sınav Giriş Belgeleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2FKPSS2%2F2016%2F1%2FGirisBelgesi adresinden alınabilir. Kalın harfler ile belirttiğimiz linki tarayıcınıza kopyalayıp yapıştırdıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan T.C. Kimlik Numaranızı ve aday işlemleri şifrenizi girip, sisteme giriş yaptığınızda sınav giriş belgenizi alabilirsiniz. Aynı zamanda sınav giriş belgenizde bulunan Sınav Giriş Yeri bölümünden de sınava gireceğiniz yeri öğrenebilirsiniz.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.